Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo teisėjas Jonas Ivanauskas trečiadienio rytą turėjo nagrinėti 48 metų Š. Bartui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą dėl greičio viršijimo, tačiau režisierius teismo posėdyje nepasirodė – visą policijos pateiktą medžiagą teismas įvertins rašytinio proceso tvarka ir nutarimą paskelbs ketvirtadienį.

Vilniaus apskrities policijos pareigūnų surašytame administracinio teisės pažeidimo protokole teigiama, kad Š. Bartas rugpjūčio 11-ąją vairuodamas savo automobilį kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai viršijo leistiną greitį – toje vietoje, kur leistinas greitis buvo 90 km/val., režisieriaus mašina skriejo net 146 km/val. greičiu – net 56 km/val. nei leistina.

Režisieriaus vairuojamą automobilį užfiksavo greičio matuoklis.

Už padarytą pažeidimą Š. Bartui gresia bauda nuo 1 000 iki 1 500 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki trijų mėnesių arba septynių parų administracinis areštas su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu šešiems mėnesiams.

Š. Bartas nebuvo linkęs komentuoti, kodėl papildė kelių erelių gretas. „Ką aš jums pasakysiu? Nieko nekomentuosiu – negaliu, nieko nenoriu, atleiskite, iki“, – DELFI trečiadienį telefonu sakė režisierius.

Š. Bartas yra pelnęs įvairių tarptautinių apdovanojimų, 2001 m. jam buvo skirta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija, 2010 m. jam buvo įteiktas „Sidabrinės gervės“ apdovanojimas už filmą „Eurazijos aborigenas“.

Praėjusiais metais režisierius taip pat buvo pakliuvęs į pareigūnų akiratį – Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas jį pripažino kaltu dėl smulkios vagystės iš prekybos centro „Maxima“. Nustatyta, kad režisierius pavogė 4,79 Lt kainavusį šampūno „Margarita“ buteliuką.

Bylos duomenimis, Š. Bartą prekybos centro apsaugininkai sulaikė sausio 11-osios vakarą, kai į Gedimino pr. esantį prekybos centrą užėjęs režisierius pavogė šampūno buteliuką, todėl buvo iškviesta policija.

Policijoje Š. Bartas prisipažino padaręs pažeidimą – jis nurodė, kad pirko produktus „Maxima“ parduotuvėje, jo vežimėlyje taip pat buvo prekių už vežimėlyje padėtos jo striukės.

„Mokėdamas prie kasos už striukės gulėjusios prekės nepastebėjo ir kasininkei prekės apmokėjimui nepateikė“, – tada sakė teismo atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)