TV prodiuseriui teko sulaukti ir priekaištų kuriant nekokybišką TV produkciją, jis pasakojo ir apie jubiliejinį BIX koncertą bei kuo jo metu nustebins savo gerbėjus.

Samas DELFI konferencijos metu pasidalijo asmenine patirtimi, kaip atsikratyti priklausomybės alkoholiui. Kūrėjas neišvengė klausimų ir apie savo seksualinį gyvenimą.

- Ar Bix nėra Minedo lygio grupė?

- Paklauskite Minedo, jis jums tikrai atsakys. O jei klausiantysis gali kažką geriau, tai pirmyn. Po 25 metų susitiksime, pažiūrėsiu, ar jis ne Minedo lygio.

- Seniai norėjau paklausti, kaip sekasi jūsų senų laikų bosistui Skirmai? Jau kažin kiek metų apie jį nieko negirdėti.

- Skirmanto istorija labai liūdna. Kiek žinau, jis yra pensionate. Ilgą laiką gydėsi ir yra tokiame ne kokiame stovyje. Liūdna. tai rodo, kad mūsų roko muzikantų profesija yra labai pavojinga. Ir ne visi atlaiko. Deja, bet pasaulyje yra dar blogesnių pavyzdžių.

- Kodėl iš konkurso „X Faktorius“ šalinate net geriau dainuojančius už jus patį?

- Galima tik juoktis, nes kvailesnio klausimo nesu girdėjęs. Ar jūs esate vokalo ekspertas?

- Ar netenka pavemti nuo visų projektų, konkursų, jų dalyvių? Gal visgi geriau duot su gitara hardcoro?

- Iš tiesų, šiuo metu yra du Samai. Samas prodiuseris, kuris dirba profesionaliai kaip TV žmogus ir yra Samas "Bix", kuris yra toks pat, kaip ir prieš 25 metus. Nereikia maišyti profesijos, už kurią valgai duoną su kitais dalykais. Kiekvienas žmogus moka atskirti save. Įsivaizduokite, jei virėjas iškeptų kiaušinienę kaip jam patinka ir jo artimiems draugams numestų, tai jis labai greitai išlėktų iš darbo. Nes ka kiaušinienė turi patikti visiems. Tas pats galioja ir TV prodiusavimui.

- Kodėl darote tokią nekokybišką TV produkciją? Visi tie talentai ir faktoriai... juk pats suprantate, ar ne?

- Jei pridėtum porą milijonų, padaryčiau kokybiškiau. Deja, televizija yra brangus malonumas ir kuriame produktą su tokiais biudžetais, kokie yra Lietuvoje. Bet kokybė televizijoje matuojama reitingais, o "Lietuvos talentai" buvo metų projektas su rekordiniais reitingais, taip pat ir "X Faktorius".

- Išduokite, kokiomis staigmenomis nudžiuginsite savo gerbėjus koncerto metu? Nu kas bus tokio, dėl ko verta pas jus ateiti pasilinksminti?

- Tai bus dviejų dalių šou. Pirmojoje dalyje bus specialiai paruošta akustinė programa, kurioje dalyvauja Marijus Mikutavičius, "GG Sindikatas", "Skamp", atgimusi "Katedra" ir dar daugybė kitų mūsų draugų. Antroje dalyje bus tikras "bixų" šou, kuriame bus milžiniškos kiaulės, kokios Lietuva dar nėra mačiusi, vestuvės ir mirtis.

Be viso to galiu pridėti, kad bus daug garso. Kaip "selas" sakė, bus daug daugiau šviesos, daug daugiau garso ir daug daugiau ekranų. Juk mums ne 20, o visi 25. Bet aparatūra į salę sutilps ir elektros užteks. O jei be juokų, tai bus tiek rimtas ir muzikalus, tiek linksmas ir sarkastiškas šou.

- Ką reiškia BIX?

- Nuorūka, žargonu "bikas", o kadangi aš prie meno, tai padariau "Bix". Geriau skamba ir gražiau atrodo.

- Kaip jums pavyko mesti vartoti alkoholi? Gal galėtumet duoti kokių patarimu norintiems taip pat mesti gerti?

- Labai geras klausimas. Tai reikia daryti dabar ir iš karto. Pirmus kartus gali nepavykti, bet reikia turėti valios bandyti ir, antra, sau reikia labai griežtai pasakyti. Tai labai paprasta. bet tai turi labai sąmoningai suvokti, ko tu nori ir kaip nori toliau gyventi.

- Kaip žmogaus, suprantančio apie muziką, noriu paklausti: ką manote apie Michaelą Jacksoną?

- Tai buvo pats kokybiškiausias popsas, kokį girdėjau per visą savo gyvenimą. Tai yra tikra žvaigždė, kuri viską užsidirbo juodu darbu. O mūsuose dažniausiai suprantama, kad žvaigždė yra tas, kuris nusifotografuoja ant žurnalo viršelio nuogais papais.

- Kodėl į visus dainų projektus teisėjo teisėmis dalyvauja tik Rūta? Kitos nesutinka?

- Daug yra norinčių į tą vietą, bet neatitinka reikalavimų. Teisėjo vieta tokiuose TV projektuose yra labai sudėtingas darbas.

- O kam ta kiaulės mirtis per gimtadienį?

- Išaiškinsiu visą idėją: kiaulės simbolis šiuo laikotarpiu man asocijuojasi su daug kuo. Mes esame žiauriai sukiaulėję. Žiauriai susvetimėję. Vien pažiūrėjus į mūsų politikų kiauliasnukius, kur padarytos nevykusios plastinės operacijos, norisi garsiai išrėkti: "Mes mylime žvaigždes, bet labiausiai tai kiaulieną". Todėl yra gili prasmė - nužudyti savyje kiauliškumą.

- Ar negalvojate, kad reikia vėl gelbėti Lietuvą „Eurovizijoje“? Manau, dar ir dabar be jūsų niekas nesupranta, kad su baladėmis ir liūliuoklėmis nieko nebus. Gal, sakau, dar kartą suburkite kokią šaunią grupę vienam konkursui?

- "Eurovizija" nėra ta vieta, kur reikia gelbėti Lietuvą. Šalį reikia gelbėti nuo kiauliškumo, tai aš ir darau. Beje, "LT United" taip pat buvo protestas prieš susireikšminusią "Euroviziją".

- Ar reikia Lietuvoje didinti minimalų mėnesinį atlyginimą?

- Paklauskime to kiaulių politikų. Jie sugeba per naktį sumarmaluoti mokesčių sistemą, pakelti menininkams mokesčius iki tiek, kad nebegali čia nei kurti, nei kažką kito daryti. Pakelta minimali alga yra akių dūmimas.

- Labai nedaug žinome apie jūsų seksualinį gyvenimą. Gal galėtumėt plačiau papasakoti?

- Labai geras klausimas, beje, pretenduojantis laimėti pakvietimus į koncertą. Esu ne gėjus, ne zoofilas - su kiaule nemiegu. Turiu nemažai vaikų, todėl, reikia įtarti, esu normalus ir tuo užsiiminėju reguliariai.

- Iš kur imate žodžius dainoms?

- Kai kuriuos - iš širdies. Kai kuriuos - iš galvos. O kai kuriuos net iš vidurių ištraukiu.

- Samai, kada nusifotografuosi ant žurnalo viršelio nuogais papais?

- Kai įsidėsiu silikoninius. Dabar jie negražūs.

- Papasakokite, kaip ten buvo su tuo "Nirvana kadaise apšildė BIX?

- Viskas labai paprastai. 1989 metais grojome Vokietijos mieste, viename iš didžiausių klubų. Tuo metu ant bangos buvo sugriuvusios Sovietų sąjungos grupės. Mes buvome pagrindinė to vakaro grupė, o mus apšildė tuo metu niekam nežinoma grupė iš Amerikos "Nirvana". Ir čia nieko nuostabaus, kartais taip jau būna.

- Už kokią partiją balsavote rinkimuose?

- Už nekenčiamus konservatorius. Nes daugiau nebuvo už ką.

- Ar pasikeitė kas uždarbyje kai buvo įvestas laikmenų mokestis?

- Kol kas nepajutome.

- Kada bus perleisti visi BIX albumai? Ar įrašinėsite jubiliejinį koncertą ir ar išleisite DVD ar BRay formatu?

- Visiškai greitai. Iki pasaulio pabaigos tikrai spėsime. Yra paruoštas dvigubas albumas visų laikų geriausių BIX dainų. Dabar Didžiojoje Britanijoje kaip tik vyksta "remasteringas" (garso kokybės gerinimas). Todėl neilgtrukus jį galėsite turėti. Vėliau seks galbūt naujojo albumo pasirodymas.

- Ar tikite anapusiniu gyvenimu?

- Tik visiškas materialistas ir komunistas netiki juo. O mano pasaulėžiūra yra susikūrusi iš krikščionybės ir budizmo. Tad kažkuo tikiu.

Ačiū visiems už palaikymą. Už tai, kad turite humoro jausmą ir laukiu šeštadienį pačiose linksmiausiose ir liūdniausiose kiaulės vestuvėse pasaulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)