Išvykęs prieš daugiau nei tris savaites į JAV, Edvardas tikėjosi ne tik pailsėti, bet ir susiderinti interviu kitiems metams laidai „Gyvenimas yra gražus“. Jis sakė turėjęs progą ne tik rūpintis darbo reikalais, ilsėtis, bet buvo priverstas keisti kelionės planus dėl pūgos, kuri žinomą žurnalistą įkalino Johno Kenedy oro uoste.

„Pirmą kartą gyvenime derinau darbus ir atostogas, bet atostogos ėmė viršų. Keletas susitikimų dėl interviu, derybos, likęs laikas – sau. Šįkart pasitvirtino patarlė, sakanti, kad Dievas dažnai pasijuokia iš žmogaus planų. Iš mano planų kelionės metu jis pasiruokė keletą kartų, nors buvau viską labai kruopščiai sudėliojęs: skrydžius, darbų ir pramogų laiką, susitikimus“, – DELFI pasakojo E. Žičkus.

TV laidų prodiuseris pasakojo, jog planus pakoregavo ir netikėtai prasiautęs uraganas, ir pramiegotas skrydis, evakuacija oro uoste Varšuvoje.

„Esu Amerikos gerbėjas, o Niujorką įsimylėjau dar prie dešimtmetį, kai pirmąsyk ten nukeliavau. Tačiau šįkart miesto nepažinau. Į didmiestį atvykau vėlų vakarą. Važiavau į „Times“ aištę, kurioje įsikūrusiame viešbutyje ir gyvenau. Nepažinau savo mylimo miesto. Jis dar skendėjo tamsoje, buvo matyti uragano Sandy padariniai: į krūvas supiltos lūženos, namų ir reklamų dalys, besidarbuojančios avarinės tarnybos, tamsios gatvės ir tik tolumoje žėravo viena kita šviesa. „Times“ aikštėje žmones visuomet pasitikdavo spindinčios reklamos, tačiau šįkart viskas buvo kitaip. Išliko nuojauta, kad kažkas ką tik sudrebino Niujorką. Gatvės dar buvo apsemtos. Tačiau po keleto dienų viso to nebeliko. Dangoraižiai šviesomis suspindo iš naujo“, – pasakojo jis.

E. Žičkus viešnagės metu turėjo galimybę iš šalies pažvelgti į Amerikos prezidento rinkimus. TV laidų vedėjui paliko įspūdį amerikiečių pilietiškumas ir tai, kokie svarbūs šie momentai yra kiekvienam jų.

Edvardui, ketinusiam išvykti iš Niujorko į Majamį, planų įgyvendinti nepavyko. Kol vyras automobiliu važiavo į oro uostą, kaip pats pasakojo, turėjo progą išvysti keletą besikeičiančių metų laikų. Giedrą keitė debesys ir rūkas, ledinis lietus ir jausmas, kaip krenta temperatūra, o neilgai trukus ir gausus snygis.

„Dangus su žeme maišėsi. Skrydis į Majamį buvo atidėtas. Kiekvienas turėjo kapstytis kaip galėjo. Vos pavyko susimedžioti viešbutį už kosminę kainą. Pagalvojau, geriau ramiai pailsėsiu ir paskui pagalvosiu, kaip elgtis“, – pasakojo E. Žičkus.

Kai gamtos stichija liovėsi, prodiuseris galėjo nekliudomas išvykti į Amerikos vakarėlių sostine vadinamą Majamį. Edvardas buvo apsistojęs Majami Biče, kur ne tik linksminosi, bet ir ilsėjosi prie vandenyno, gulėdamas prie viešbučio baseino skaitė knygas.

„Po gero poilsio Majamyje sugebėjau pramiegoti lėktuvą į Los Andželą. Atvažiavau per vėlai ir nebegalėjau registruoti bagažo. Teko ieškoti kito skrydžio. Viskas pavyko puikiai, nes į Los Andželą atvykau valanda vėliau nei planavau ir tai man nekainavo nė vieno lito“, – pasakojo jis.

„Kadangi mano vizito Amerikoje ir mano giminaičių atostogų laikas sutapo, prie visų darbų mano misija buvo ir jiems parodyti Ameriką. Mums labai pasisekė: apsigyvenome istoriniame Roosvelto viešbutyje, kuriame kadaise garsioji Marilyn Monroe nusifotografavo pirmai savo reklamai. Čia gyveno ir daug legendinių Amerikos asmenybių. Šiame viešbutyje 1929-aisiais buvo surengta pirmoji „Oskarų“ įteikimo ceremonija. Viešbutis – pačioje Los Adželo širdyje, o man pasisekė, nes gyvenau kambaryje, kuriame kažkada yra gyvenęs Alas Pacino. Jausmas buvo puikus, kaip ir pats kambarys. Šiame mieste turėjau du darbinius susitikimus, iš jų vienas – sėkmingas. Tiesa, giminaičiams norėjau parodyti, jog Amerika nėra greito maisto šalis. Jų restoranai – ypatingi. Čia dirba patys geriausi virtuvės šefai“, – pasakojo prodiuseris.

Praleidęs keturias dienas Los Andžele, Edvardas išsiruošė į San Franciską, kuriame yra lankęsis jau daugybę kartų.

„Mane vis labiau neramina sparčiai didėjančios benamių gretos, kurios uzurpuoja visas centrines vietas. Eini ir matai benamių anplūdį. Nors gyveni gerame viešbutyje, centre, ir turi matyti mases jaunų ir senų žmonių, gyvenančių gatvėje. Nepaisant to, San Franciskas – labai gražus, švarus miestas, tačiau benamiai mane nejuokais baugina“, – įspūdžiais iš San Francisko dalijosi E. Žičkus.

Dar tuo metu, kai lankėsi San Franciske, Edvardas sulaukė kvietimo atvykti į Filadelfiją. Čia jį paviešėti pasikvietė vietos lietuvių bendruomenė.

„Filadelfijoje pabuvau vieną dieną. Nuskridau netikėtai. Ten gyvenantys lietuviai norėjo man parodyti, kaip gyvena. Man pasirodė, kad minėtoje valstijoje lietuvių bendruomenė yra stipri. Viešnagė pas juos paliko gerą įspūdį. Iš Filadelfijos vėl skridau į Niujorką, o tuomet – į Varšuvą“, – apie kelionę pasakojo E. Žičkus ir pridūrė, jog Varšuvoje teko evakuotis, mat tą dieną, kai parskrido į Europą, Lenkijoje buvo sulaikytas potencialus teroristas.

„Į Vilnių teko grįžti vėluojant“, – pasakojo Edvardas ir paaiškino, jog dar nespėjo adaptuotis prie lietuviško laiko.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)