"Kai išgirdau apie tokį pasiūlymą, pagalvojau, kodėl ne? Juo labiau, kad mano nuomojamo buto šeimininkas tam neprieštaravo, - DELFI žinią patvirtino pati A. Valentaitė. - Donatas Ulvydas yra puikus ir garsus režisierius, todėl užleisdama savo butą filmavimams taip savotiškai prisidėjau prie lietuviško kino filmo gamybos."

Režisierius D. Ulvydas DELFI pasakojo, kad A. Valentaitės namai buvo pasirinkti tikrai ne dėl žinomos šeimininkės, o dėl filmavimui tobulai tinkančios aplinkos.

"Filmo dailininkė rado gražų interjerą, kokio ieškojome po visą Vilnių, parodė man. Aplinka labai patiko. Tik vėliau sužinojau, kad tai Astos namai ir ji mielai užleistų savo apartamentus filmavimo komandai. Man nebuvo didelio skirtumo, kieno tai namai. Svarbiausia, kad tai graži ir filmui tinkanti aplinka", - DELFI pasakojo "Valentinas vienas" režisierius.

D. Ulvydas neslėpė, kad tai buvo teisingas pasirinkimas. Kūrybinei komandai įspūdį paliko ne tik A. Valentaitės apartamentai, bet ir šeimininkės svetingumas.

"Asta puikiai pažįsta kino industriją, suprato, kaip dirba filmo komanda ir buvo labai draugiška bei tobula mūsų atžvilgiu - nesėdėjo ir netikrino, ar saugome jos namus. Suteikė visišką laisvę, jos butas tapo puikia lokacija", - džiaugėsi režisierius.

Kol A. Valentaitės butas buvo paverstas filmavimo aikštele, verslininkė netgi sutiko kuriam laikui persikelti į kūrybinės komandos pasiūlytą viešbutį.

"Filmas buvo kuriamas ir naktį, todėl dvi paras teko pagyventi viešbutyje, tačiau dėl to nejaučiau jokio diskomforto, - DELFI prisipažino Asta. - Tuo metu man pačiai teko daug dirbti. Tiek dienomis, tiek vėlyvais vakarais turėjau daug fotosesijų, todėl namo grįždavau tik pasiimti kosmetikos ar drabužių. O pernakvoti puikiausiai galėjau ir viešbutyje."

Savo prabangius apartamentus juostos "Valentinas vienas" filmavimams užleidusi verslininkė negailėjo gerų žodžių kūrybinei komandai. "Kai trumpam užeidavau į namus, jie buvo apkrauti visokiais filmavimui reikalingais daiktas. Tačiau kai grupė išsikraustė, namus radau tokius, kokius palikau. Rodosi, visiškai nepaliestus. Iš tiesų matėsi, kad jie labai atsargiai elgėsi - saugojo daiktus, kiliminę dangą, stengėsi, kad nesusibraižytų paviršiai", - pastebėjo prabangių apartamentų šeimininkė.

DELFI galerijoje - A. Valentaitės apartamentų vonios kambarys, kur šeimininkė užfiksuota su bičiuliu M. Petruškevičiumi:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)