Po motinystės atostogų į sceną su Olgos vaidmeniu grįžtanti operos solistė Lietuvoje paskutinį vaidmenį prieš porą metų sukūrė operoje "Karmen".

Kaip juokavo "Onegino" režisierė Dalia Ibelhauptaitė, spektaklyje visada labai laukiama ne tik I. Prudnikovaitė-Pitrėnė, bet ir jos mažylė. "Žinant kitų operos solistų praktiką, dauguma jų vaikų užaugo užkulisiuose ir patys tapo solistais. Todėl ir tu gali atsinešti savo vaiką, o kol tu dainuosi, aš jį panešiosiu. Taip visus vaikučius ir užauginsime", - juokėsi režisierė.

Į sceną grįžtanti operos solistė juokėsi, kad tetos Dalios paslaugomis gali tekti pasinaudoti, jei taip nutiks, kad nebus su kuo vaikelio palikti. "Žinoma, apie tai kol kas kalbame tik juokais, ji dar labai mažytė, nesinori į viešas erdves vestis, - DELFI atviravo Ieva. - Nors mane tėvai nuo mažens buvo įtraukę į savo gyvenimą. Vietoj darželio, eidavau su jais į darbą, spektaklius, vykdavau į gastroles. Mano vyras dabar taip pat daug keliauja. Po to manęs laukia gastrolės. Taip ir derinsimės vieni prie kitų. Bet dabar ne mes svarbiausi, o vaikelis."

Paklausus, ar norėtų, kad dukrelė Veronika pasektų muzikalių tėvų pėdomis, I. Prudnikovaitė-Pitrėnė neslėpė, kad niekada negali žinoti, kaip viskas gali nutikti. "Aš pati visą gyvenimą sakydavau, kad būsiu kas tik nori, tik ne dainininkė. Bet gavosi taip, kaip gavosi. Galiu sakyti, kad vaiko į užkulisius nevesiu, bet dukra turi pati pasirinkti, - DELFI prisipažino operos solistė.

Eseno mieste iki motinystės atostogų dirbusi operos solistė pirmagimę augina Vilniuje. Todėl D. Ibelhauptaitės pasiūlymas po pertraukos grįžti į sceną jai buvo labai malonus.

"Mielai priėmiau šį pasiūlymą. Jau norėjosi padirbėti ir po truputėlį grįžti į senas vėžes. Vaiko gimimas daug ką keičia, - DELFI pasakojo I. Prudnikovaitė-Pitrėnė. - Mano vaidmuo "Onegine" nėra didelis, todėl galiu padirbėti savęs per daug neprievartaujant ir, profesine kalba tariant, nežalojant. "Bohemiečių" trupė man yra be galo miela, su ja dirbau "Užburtoje fleitoje". Po to, deja, nebepavyko suderinti naujų spektaklių datų, nes man didžiąją dalį laiko tekdavo dirbti užsienyje."

Po motinystės atostogų operos solistė vėl ketina grįžti į Vokietiją, todėl vaidmuo "Onegine" - reta proga išvysti atlikėją Lietuvos scenoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)