Dar niekur neeksponuotų nuotraukų parodą Linas pristatė sostinės kino teatre "Multikino", prieš filmo „Kelyje“ premjerą.

Kelionių dvasia prieš kelerius metus užsikrėtęs L. Adomaitis apkeliavo daugelį Pietų Amerikos kraštų. O įsimintiniausias akimirkas fiksavo fotoaparatu. Vėliau nuotraukos puošė jo muzikinius albumus, personalines parodas Kaune bei Vilniuje. Atlikėjo fotografijos kabojo ir Lino Karaliaus bare.

Kiek už Atlanto kelyje teko sukarti kilometrų, L. Adomaitis tikrai nesuskaičiuotų. Tačiau tiksliai pamena maršrutą, kuriuo driekėsi jo kelias per Pietų Ameriką.

"Iš Europos nuskridome į Dominikos Respubliką. Iš ten į Gvatemalą, iš kur su Hoku pradėjome savo kelionę. Vėliau skersai išilgai apkeliavome Hondurą, Nikaragvą, Kosta Riką ir Panamą, - vardija iš šios kelionės nuotraukų parodą surengęs Linas. - Vėliau Hokas išskrido, o Panamoje aš dar pasilikau "porai savaitėlių", kurios užsitęsė dar du mėnesius."

Parodai atrinkinėjant nuotraukas Linas vėl gurkštelėjo gaivaus ir šilto Pietų Amerikos oro. Paklausus, ar lietuvių kelionės priminė Jacko Kerouaco knygos "Kelyje" herojų aistras, Linas pokštavo: "Tai žinoma, taip buvo kiekvieną dieną. Po to pavargome ir teko grįžti namo sveikatos atstatyti."

"Buvo labai smagu atrinkinėti tas nuotraukas, kur mes su Hoku "frykavome". Jos atspindi mūsų nuotykius, - sakė fotografijos menu susidomėjęs atlikėjas. - Po truputėlį, ne visai savo noru, tampu fotografu. Esu dėkingas Algiui Kriščiūnui, kuris kartą pamatęs mano nuotraukas ir pagyręs už gerą akį, suteikė stimulo tęsti pradėtus darbus."

Akimirkos iš L. Adomaičio parodos atidarymo DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)