Taritos Teriipaia knygoje "Marlonas, mano meilė ir mano kančia" (Marlon, Mon amour, ma dechirure) su visomis smulkmenomis rašoma apie kankinančius poros santykius, trukusius 43 metus. Jie užsimezgė 1960 metų pabaigoje, kai M.Brando atskrido į Taitį filmuotis juostoje "Maištas laive "Bounty" (Mutiny on the Bounty), kuriame T.Teriipaia vaidino jo simpatiją.

"Oskaru" apdovanotas filmų "Krikštatėvis" (The Godfather) ir "Uoste" (On The Waterfront) žvaigždė mirė 2004 metų liepos 1 dieną, sulaukęs 80 metų amžiaus. Knygoje jis piešiamas kaip įnoringas tironas, vieną akimirką galėjęs griebtis fizinės ir psichologinės prievartos, o kitą - apipilti švelniomis glamonėmis.

63 metų T.Teriipaia teigia aktoriui pasakiusi, kad savo gyvenimo istoriją rašo norėdama atsikratyti praeities traumų. Leidykla "XO Editions" planuoja, jog pradinis knygos tiražas Prancūzijoje sieks 50 tūkst. egzempliorių ir derasi dėl jos vertimo ir į kitas kalbas.

"Mes pergyvenome baisias tragedijas ir visi daug prisikentėjome. Marlonas niekada apie tai nekalbėjo. Aš norėjau, kad šią istoriją sužinotų mūsų vaikai ir visi vaikaičiai", - sakė ji knygą drauge rašiusiam autoriui Lionelui Duroy. Jųdviejų pokalbį šią savaitę spausdina žurnalas "Paris Match".

Iš pradžių jaunąją aktorę, kilusią iš Prancūzijos Polinezijos Bora Boros salos žvejo šeimos, pavergė M.Brando dėmesys, parodytas filmuojant juostą "Uoste". Filmavimui tęsiantis, ji išvyko paskui mergininką aktorių į Los Andželą.

Pasak T.Teriipaios, M.Brando maldavo ją turėti vaikų, tačiau pastojus nuomonę staiga pakeitė ir ragino nutraukti nėštumą. Moteris atsisakė, ir pora susilaukė sūnaus Teihotu. Vėliau jiems gimė dukra Cheyenne.

M.Brando nuolat lankydavosi Taityje, kur T.Teriipaiai nupirko dvarą, o 1966 metais šiame Ramiojo vandenyno regione įsigijo Tetiarojos salą, į kurią investavo milijonus. Čia po mirties buvo išbarstyti aktoriaus pelenai.

Jis dievino savo dukrą, tačiau kai mergaitę ėmė kankinti agresijos priepuoliai, ją atstūmė ir "perleido" psichiatrijos įstaigoms.

"Kai ji susirgo, jis čia nebeatvykdavo ir daugiau nebeskambino", - teigė T.Teriipaia.

Aktoriaus sūnus Christianas Brando, kurio jis susilaukė su velsiete aktore Anna Kashfi, 1990 metais buvo nuteistas dešimt metų kalėti už Cheyenne draugo nužudymą. Po šios tragedijos Cheyenne daugiau nebeatsigavo ir 1995 metais, būdama 25 metų amžiaus, pasikorė.

Kad mylėjo T.Teriipaią, M.Brando galiausiai prisipažino tik per psichoterapijos seansus. Nuo jųdviejų pažinties pradžios buvo prabėgusios kelios dešimtys metų. Nors porą skyrė tūkstančiai mylių, o M.Brando turėjo gausybę meilės nuotykių, jis visuomet liko svarbia jos gyvenimo dalimi.

"Jis mane traukė ir tuo pat metu gąsdino, - sakė moteris. - Jis duoda man viską. Su juo jaučiuosi saugi, jis manimi rūpinasi, jis man duoda viską, ko noriu".

Kelis kartus T.Teriipaia mėgino pradėti gyvenimą su nauju vyru, tačiau egoistiška kino žvaigždė tam visada sutrukdydavo. Anot T.Teriipaios, knygos rašymas jai buvo savotiška iškrova.

"Tai man leido suprasti, kad nepaisant visko mes mylėjome vienas kitą. Galbūt ta meilė buvo neįmanoma, bet ji buvo mūsų meilė", - sakė buvusi M.Brando žmona.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)