- Ar žodį "elitas" pavadinime reikėtų skaityti su ironija?

Audrius: Absoliučiai ne. Tai yra elitinė grupė. Matome daug elitinių vakarėlių, kuriuose lankosi elitiniai žmonės. Matome juos TV reportažuose, žurnaluose. Kaip yra elitiniai vakarėliai, taip yra ir elitinės grupės. Nereikia ironizuoti.

Tėvas Kirilas: Ironijai čia absoliučiai ne vieta. Mes, kaip ir visi protaujantys žmonės, remiamės tam tikra vertybių sistema ir ji yra labai fundamentali ir griežta. Yra trys pagrindinės vertybės: pinigai, šlovė ir glamūras. Kada, Šarūnai, pajutai, kad esi elitinis žmogus?

Šarūnas: Kai mane pagimdė mama ir pajutau, kad esu su elitiniais marškinėliais. Tai yra skirta iš viršaus.

- Nuo šiol konkuruosite su "Kito kampo" spektakliais?

Kirilas: "Kitas kampas" nepajėgus su mumis konkuruoti. Be "Kito kampo" yra ir kitų improvizacinių teatrų. Atėjo laikas tai įrodyti. O su laiku atėjome ir mes.

Martynas: Taip, Lietuvoje nėra nei vienos grupės, kuri galėtų su mumis konkuruoti.

Audrius: Kaip ir muzikiniuose festivaliuose būna grupės be konkurencijos, taip ir "Eilinis elitas" yra be konkurencijos.

Šarūnas: Žmonės konkuruoja siekdami šlovės ir pinigų.

Martynas: Orientavomės į tarptautinę rinką. Bet pagaliau nutarėme išleisti albumą ir Lietuvoje.

Audrius: Per kiekvieną koncertą išleisime po naują albumą. Užlipi į sceną, ir išleidi naują albumą.

Martynas: Kiekvienai grupei reikės pasitempti norint mus pasivyti.

Audrius: Nereikia galvoti, kad Lietuvoje yra silpna muzikos rinka. Netgi šou ryklys "selas" pasakė, kad čia sukasi dideli pinigai.

Martynas: Be to, mes Turkijos rinką jau užkariavome. (Šypsosi.)

Audrius: Yra nuomonių, kad mus prodiusuoja Deivydas Zvonkus. Tikrai ne jis. Mus prodiusuoja jungtinė tarptautinė komanda. Ne be reikalo mes į Turkiją skridome. Tik nesinori visko atskleisti anksčiau laiko. Kol kas darbais puošiame Tėvynę, ne žodžiais.

- O gal norėtumėt paimprovizuot ir troleibusuose? Spūsčių metu būtų smagu. Gal galit greitai "sumesti" kokį ketureilį konferencijos proga?

Audrius: Ne, mes atėjome ne pasirodyti. Esame paprasti žmonės.

Martynas: Be to, kas apmokės tokį pasirodymą?

- Koks jūsų muzikinis išsilavinimas?

Audrius: O kam jis reikalingas?

Martynas: Jei esi muzikos elite, apie išsilavinimą negalvoji.

Audrius: Ar mes čia susirinkome kalbėti apie išsilavinimą?

Tėvas Kirilas: Noriu reziumuoti. Genijams išsilavinimo nereikia, "biezdariams" - nepadės. Mums jo nereikia.

- Audriau, ar jūsų mažam sūneliui patinka jūsų dainos?

Audrius: Džiaugiuosi už tai, kad sekate visus įvykius. Ačiū už gerą klausimą. Bet jam yra tik trys mėnesiai. Ir jis tik šypsosi, kai aš dainuoju. Bet nežinau ar iš džiaugsmo, ar iš kančios.

- Prie trupės prisidėjo nauji nariai. Gal šiek tiek trumpai juos pristatysite?

Tėvas Kirilas: Šarūnas - pagal 2012 metų apklausą oficialiais duomenimis yra išrinktas seksualiausiu ir geidžiamiausiu Lietuvos vyru.

Audrius: Seniau buvo Leonardas Pobedonoscevas, bet bėgiodamas maratonus sulieknėjo ir nebegali dirbti seksualiausio Lietuvos vyro darbo.

Tėvas Kirilas: O apie Dimą informacija vis dar renkama.

- Kodėl nusprendėte dainuoti ir pasivadinti naujai? Neužteko "Kito kampo"?

Tėvas Kirilas: Mums niekad nieko neužtenka. O jei rimtai, tai nežiūrėkite į viską, ką mes kalbame rimtai. (Šypsosi.)

Audrius: Kiekvienas yra individas, pasaulį matantis per savo prizmę. Kaip jis mato, kas vyksta, taip tegu viską ir vertina. Mes viską darome iš širdies. Jei ji atvira, ji priims mūsų širdies dūžius. Jei ne, su lama prie jos neprisigremši. Man į elitą sunku buvo prasiveržti, nes esu iš nedidelio miestelio. Visi kiti buvo pakankamai mėlyno kraujo. O aš išsivaliau panages ir prasigremžiau į elitą.

Tėvas Kirilas: Audriaus atvejį galima pavadinti "iz griazi v kniazi".

- Kokie naujieji grupės tikslai? Kuo ji skiriasi nuo "Kito kampo"?

Audrius: "Eilinis elitas" yra muzikuojanti grupė. Teatro "Kitas kampas" premjera. "Kito kampo" spektakliai vyko ir vyks. O "Eilinis elitas" yra muzikinių improvizacijų koncertinė programa.

Tėvas Kirilas: mūsų tikslai yra apdovanojimai. Mes norime garbės, šlovės ir glamūro. Bet neapsiribojame tik Lietuva. Nes lietuviškuose apdovanojimuose nėra piniginių prizų. Norime statulų, paminklų. Tik ne antkapinių, žinoma.

- Ką manote apie "Atviro rato" aktorius?

- Puikūs aktoriai. Taškas. Baigiame šitą klausimą. Nemalonu kalbėti apie kitus. Jie ateis čia ir pakalbės apie save. Juk dabar mūsų žvaigždės valanda, ne kitų. (Šypsosi.)

- O kur Rimantę Valiukaitę padėjote?

- Mes jos nebuvome paėmę ir ji nėra daiktas, kad ją būtų galima kur nors padėti. Ji užsiima savo reikalais. Beje, Mažajame teatre ji vaidins spektaklyje "Damos vizitas". Prašome ateiti ir spektaklio metu jos pačios paklausti.

- Kodėl "Tėvas Kirilas"? Beje jūsų požiūris, kalbant apie elitą, man itin artimas ir suprantamas. O klausimas paprasta ir abstraktus: kaip sekasi?

Tėvas Kirilas: Sekasi puikiai. O Tėvas Kirilas dėl to, kad žmonės, kurie mane supa, man yra kaip vaikai. Jie mokosi iš manęs. Aš juos auklėju, nes esu pavyzdingas. Ir dar - kaip ir bet koks pavyzdingas tėvas, esu gražus, protingas ir, svarbiausia, kuklus. Apie tai žino visa Europa.

- Kodėl Šarūnas nusikirpo plaukus? Ar su ilgais jo nepriėmėt? Neatitiko elito įvaizdžio?

Šarūnas: Tas žmogus, kuris rašo, neįsižeiskite, turbūt yra ribotas ir neišprusęs. Nes ilgi plaukai yra visiškai 2011-ieji. O mes jau gyvename 2012-aisiais.- Ilgi jūsų atsakymai, tai pasimečiau: vienam atsakyme jūs elitas ir genijai, kitam jau paprasti žmonės? Paaiškinkit kaip ne elito atstovui.

Audrius: Viskas gyvenime keičiasi. Kiekvienas mato pasaulį savaip. Vanduo upėje teka ir neįbrisi į tą pačią upę du kartus.

Tėvas Kirilas: Kadangi klausime figūruoja dvi poliariškai priešingos savybės kaip genialumas ir paprastumas, atsakysiu paprastai ir genialiai: kas paprasta - genialu.

- Kodėl nei vienas nedalyvaujate kokiuose nors šokių projektuose, kaip dabar tapo madinga?

Martynas: Nusibodo laimėti. Gaila konkurentų.

Audrius: Mes juk sakėme, kad su niekuo nekonkuruojame. O šokių projektuose reikia konkuruoti.

Martynas: Turkijoje mums irgi siūlė šokti. Bet mes atsisakėme.

Audrius: Nors tokio klausimo nėra, bet norėčiau, kad parašytumėte - norėčiau "susišaudyti" plaukus. Tegu gerbėjai nepergyvena, nes aš noriu atstatyti pliktelėjusią savo pakaušio dalį. Noriu, kad žmonės tai žinotų, nes manau, kad tai yra svarbu.

- Jei buvo klausimas, kodėl Šarūnas nusikirpo plaukus, tai sekant tokią analogiją, reikėtų paklausti: tai kodėl Kirilas ar Audrius neužsiaugina plaukų?

Audrius: Aš nujausdamas jau atsakiau prieš tai. Todėl užbėgau įvykiams už akių.

Tėvas Kirilas: Kompensuoju plikę barzda.

Audrius: Mūsų grupė yra tarpautinio lygio grupė. Kirilas yra slavų kilmės. Dima muzikantų kilmės. Aš taip pat ne lietuvis, nes esu iš Žemaitijos.

Martynas: Aš esu multikultūristas.

Šaras: O kalbant apie mano kilmę, mokslininkai man sakė, kad esu kilęs iš žvaigždžių dulkių.

Tėvas Kirilas: Todėl jo sceninis slapyvardis yra Šaras-Stardust. Moterys pamato Šar ir dūsta.

Audrius: Jei žmonėms pasirodytų, kad mums negerai su protu, pasikartosiu dar kartą: kaip matai, taip ir yra.

- Turbūt kvailas klausimas, nes kaip elitas viską sugebate. Bet kokį muzikinį žanrą mėgstate labiausiai ir daugiausiai žadate atlikinėti?

Audrius: Absoliučiai nekvailas klausimas. Tai - vienas geresnių klausimų. Matau, kad šis žmogus jau menkina save. Niekada nelaikykite savęs kvailu.

Šarūnas: Aš labiausiai mėgstu siaubo filmų žanrą.

Audrius: Mes tekstus koncertuose improvizuojame. Todėl įdomu, kaip gimsta tema. O žanras turi skirtingų spalvų. Todėl mūsų tikslas ne viską išdainuoti, kiek žaisti tuose aktoriniuose žanruose.

Tėvas Kirilas: Aš norėčiau reziumuoti - mums patinka visi žanrai išskyrus vieną - nuobodųjį.

- Kokie jūsų mėgstamiausi šiuolaikiniai atlikėjai?

Martynas: Man labai patinka grupė "Foals".

Tėvas Kirilas: Britų indie roko muzika. "The Libertines" ir kt.

Dima: Aš klausau retro muzikos.

Šarūnas: Džeimsas Bleikas. Kas jis toks? "Pajutubinkit."

Audrius: Man patinka Šorena.

- Už ką eiti balsuoti?

Audrius: Aš agituoju - nebalsuokite už sukčius, pajacus ir tuos, kurie daro tai, ką mes dabar, tik tai daro Seime.

Kirilas: Aš tai siūlau balsuoti už Martyno brolį Antaną Nedzinską.

Martynas: Beje, mes planuojame su juo įrašyti singlą, kuris vadinsis "Butanas".

- Kodėl taikydami į užsienio rinką, pasirinkote Turkiją? Vienam jūsų nariui ji paliko neišdildomą įspūdį...

Tėvas Kirilas: Turkija didžiausią įspūdį paliko Martynui, nes jis ten vaikystėje dažnai vykdavo ilsėtis su broliu Antanu.

Audrius: Mes važiuojame koncertuoti ten, kur važiuoja lietuviai. Nes improvizuojame lietuvių kalba. Ir Turkijoje bei Egipte dirbsime kaip anima(k)toriai.

Martynas: Vyksime koncertuoti ir į Vokietiją, kur taip pat yra daug turkų. (Juokiasi.)

- Ko jūs ten taip linksminatės, smagu žiūrėti ir dar labiau norisi išgirsti. Ryte per radijo stotį jus girdėjau, gera dainelė apie Kempiniuką Plačiakelnį buvo, gal galite kokį eilėraštuką nuotaikai pakelti staigiai parašyt? Padeklamuosim bendradarbiui gimtadienio proga.

Audrius: Jei jūs tokia asmenybė, kuriai krenta ir kyla nuotaikos, tai tiesiog norime palinkėti šviesiai žiūrėti į pasaulį su šypsena. Ne su ironija. Mokėti pasijuokti iš savęs. Ir tų nuotaikų nereikės kilnoti. Mes juk ne darbininkai ir ne kluonai.

Šarūnas: Ir daryti kiekvieną rytą kvėpavimo pratimus. Tačiau Jūsų bendradarbiui siunčiame sveikinimą:

Kirilas: Rusų poeto Genadijaus Špalikovo eilėraščio sinchroninis vertimas: Protinga ledi sėdi balkone; Protinga ledi žiūri į ponį; Kramto šieną ilgaausis ponis ir žiūri, kaip ledi sėdi balkoni (galūnė aukštaitiška, - aut. past).

Audrius: Beje, paklauskite kas nors, ar nesimato, kad Kirilas yra numetęs svorio...

- Gal nemandagu klausti, bet Ar Kirilas numetė svorio? Beje dėkui, kad atskleidėt Martyno ir Antano giminystės ryšius, senai domino šitas klausimas.

Audrius: Dėkoju už Kirilą ir už pastebėjimą. (Šypsosi.)

Martynas: Man skaudi šita tema. Bet Antanas nėra mano vienintelis brolis. Dar yra Jurgis ir Aloyzas. Tik Aloyzas liko kaime nakvoti.

Audrius: Netgi jei sunku susiprasti, kas čia tiesa, kas melas ir ironija, visa tai vyksta ir dabartinėsee priešseiminėse agitacinėse kampanijose. Todėl noriu dar kart paprašyti - skirkite laiko atsijoti grūdus nuo pelų.

- Bet kaip taip yra, kad Martynas su Antanu visai nepanašūs. Čia tik išoriškai? Bent jau muzikinį talentą abu turi...

Tėvas Kirilas: Martynas pasidarė operaciją, o šiaip jie yra dvyniai.

- Ar planuojate kada nors aplankyti ne tik didmiesčius su savo programa?

Tėvas Kirilas: Planuojame, bet neaplankysime. (Juokiasi.)

Audrius: Jei kam nors sukasi galvoje klausimas: "Ar jūs negalvojate, kad esate durneliai?" Tai galime atsakyti - taip, mes galvojame. Bet tiek daug negalvojame, ką kiti apie mus galvoja.

- Kol kas tik sceniniai pasirodymai, bet gal planuojat susukt ir kokį filmuką? Kaip draugystė su kinu?

Tėvas Kirilas: Mūsų draugystė vyksta tik su turkais. Kol kas. Vėliau matysime. (Šypsosi.) Labai norime padėkoti tiems, kurie dalyvavo konferencijoje. Žurnalistui, kuris greitai rašė. Žmogui už kameros, kuris filmavo. Ir norime pakviesti visus į vyksiančius koncertus spalio 3 d. Vilniuje, klube "Tamsta", spalio 4 d. Klaipėdoje, Koncertų salėje ir spalio 7 d. Kaune, "Girstučio" rūmuose.

Audrius: Taip pat norėtume pridurti: Ar mes pasakotume rimtai, ar ne rimtai, geriausia ateiti į mūsų spektaklius ir pamatyti visa tai gyvai bei susidaryti savo nuomonę.

Kirilas: O jeigu rimtai, tai nežiūrėkite į mus rimtai.

Audrius: Mes rimtai nusiteikę nerimtiems žaidimams.

Martynas: O aš perduodu linkėjimus savo broliui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)