Olimpinėse žaidynėse medalius iškovoję sportininkai kartu su „UNICEF Lietuva“ vykdomąja direktore Jovita Majauskaite ir TV3 žinių vedėja Renata Šakalyte pirmadienį, š.m. rugsėjo 24 d., iškeliaus į Siera Leonę.

Vienoje skurdžiausių Afrikos šalių UNICEF misijos dalyviai turės galimybę savo akimis pamatyti su kokiomis problemomis susiduria vietos vaikai, ką UNICEF daro, kad jiems padėtų ir aiškinsis, kuo jiems galime pagelbėti kiekvienas iš mūsų. Kelionės įspūdžius visa Lietuva pamatys įspūdingame 2–ajame UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ spalio 12 d. per TV3.

„Pernai metais vykusi UNICEF misija Kambodžoje sulaukė didžiulio visuomenės susidomėjimo, paramos akcijos metu Lietuvos žmonės skurstantiems ir nuo ligų mirštantiems vaikams paaukojo per 700 tūkstančių litų. Tai 128 682 išgelbėtų vaikų gyvybių. Per pastaruosius dešimtmečius, rėmėjų, tokių kaip Lietuvos žmonės, dėka, UNICEF sumažino vaikų mirtingumą daugiau nei trečdaliu. Nepaisant progreso, pasaulyje kiekvienais metais vis dar miršta beveik 7 milijonai vaikų, nes nėra paskiepyti, neturi pakankamai maisto ir jiems skubiai reikia mūsų pagalbos. Paskiepyti vieną vaiką nuo mirtį nešančių ligų reikia 5 litų.

Siera Leonė yra viena iš skurdžiausių pasaulio šalių, kur vaikai miršta iš bado ar nuo ligų, kurių galima lengvai išvengti juos paskiepijus. UNICEF misija į Siera Leonę bus emociškai sunki jos dalyviams, tačiau tikime, kad olimpiečių valia, užsispyrimas ir ryžtas – pakels visą Lietuvą kovai už kiekvieną vaiką, – sakė „UNICEF Lietuva“ vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.

Siera Leonė, turinčioje 6 mln. gyventojų, net pusė visos visuomenės sudaro vaikai. Tai kaip visa Lietuvos valstybė. Kaip ir Kambodža, ši vakarų Afrikos valstybė buvo smarkiai nuniokota pilietinio karo, kuris prasidėjo 1991 m. ir tęsėsi net iki 2002–ųjų. Karo metu, oficialiais duomenimis, žuvo daugiau nei 50 tūkst. žmonių, šimtai tūkstančių gyventojų neteko savo namų. Iki dabar Siera Leonė yra viena skurdžiausių Afrikos ir pasaulio šalių, kur daugiau nei pusė šalies gyventojų išgyvena iš mažiau nei 1,25 $ per dieną. Nors dauguma gyventojų verčiasi žemės ūkiu, šalyje nuolat trūksta maisto, vyksta ligų proveržiai, kurie skaudžiausiai atsiliepia vaikams. Nustatyta, kad šioje šalyje kūdikių mirštamumas yra vienas didžiausių pasaulyje.

UNICEF misijos dalyviai lėktuvu išvyksta ankstyvą pirmadienį 6:00 val. iš Vilniaus oro uosto ir Siera Leonėje viešės savaitę, iki spalio 2 dienos. E. Petrauskas, J. Šuklinas ir R. Šakalytė vyks į vargingiausius šalies regionus, bendraus su vietos gyventojais, lankysis mokyklose ir ligoninėse. Lietuvių mintys ir išgyvenimai bus užfiksuoti vaizdo medžiagoje ir perduoti Lietuvos gyventojams. Misija finišuos spalio 12 d. paramos akcija „Už kiekvieną vaiką“, kuri bus transliuojama per TV3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)