Jis į teismą atsinešė nutrūkusį vėliavos trosą bei nuotraukų ir paaiškino, jog priežastys, kodėl jo kieme Valstybės šventės metu nebuvo iškelta valstybinė vėliava, objektyvios.

„Ar turėsiu teistumą kandidatuodamas į Seimą?“, - juokaudamas teismo sekretorės pasiteiravo J. Morkūnas. „Čia tik administracinė atsakomybė“, - paaiškino ji.

Į posėdį atvykusi teisėja paprašė J. Morkūno prisistatyti, pateikti asmens dokumentus, vėliau paaiškino J. Morkūno teises.

J. Morkūnas teismui parodė nuotraukas, kuriose įamžintos vėliavos, iškeltos jo kieme. J. Morkūnas teismui paaiškino, kad vėliavos jo kieme kabo jau 14 metų.

Teismas nuotraukas prijungs prie bylos, mat teisėja patenkino J. Morkūno prašymą.

Šių metų liepos šeštąją J. Morkūno kieme nebuvo iškelta valstybinė vėliava.

Nuo 1998 metų ant abiejų stiebų prie Jogailos namų kabo dvi vėliavos – viena Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos. Šiemet Jogaila nusipirko naują vėliavą ir ketino ja pakeisti nusidėvėjusią. Nuleidus senąją vėliavą, nutrūko jos pakėlimo trosas.

„Esu Lietuvos patriotas, aš myliu Lietuvą. Nėra dienos, kai namų kieme nekabėtų Lietuvos vėliava“, - teisme kalbėjo J. Morkūnas.

„Europos sąjungos vėliava blunka lėčiau, todėl ji liko kaboti, kai buvo nuleista senoji lietuviška vėliava. Buvo objektyvios priežastys, dėl ko tos vėliavos nebuvo“, - kalbėjo jis.

Teisėjai J. Morkūnas parodė ir nutrūkusį senosios vėliavos trosą, ši jį apžiūrėjo.

Kitas teismo posėdis, kuriame bus nagrinėjamas šis klausimas, rugsėjo pabaigoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)