Šiuo renginiu užbaigta liepos ir rugpjūčio mėnesiais vykusi iniciatyva, kuomet didžiųjų šalies miestų vaikų ligoninėse žinomi šalies žmonės ir kiti savanoriai skaitė ištraukas iš vaikiškų knygų.

Medikų prižiūrimus mažuosius vasarą skaityti taip pat kvietė dainininkai Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Vaida Genytė, TV laidų vedėjas Ignas Krupavičius, aktorė Aldona Vilutytė, chorvedė, dirigentė Danguolė Beinarytė ir kiti žymūs žmonės bei įmonių grupės „Alma littera“ darbuotojai. Ši iniciatyva – leidyklos „Alma littera“ projekto „Augu skaitydamas“, kuriuo siekiama skatinti skaitymą ir formuoti vaikų skaitymo įpročius, dalis.

„Kai tėvai ar seneliai kartu su mažyliu verčia knygos puslapius ir skaito jam įvairias istorijas, vaikas jaučia jų dėmesį, artumą. Be to, toks užsiėmimas vaiką ramina, pavyzdžiui, vakare leidžia lengviau užmigti. Taip pat labai svarbu, kad knygos teikia pažinimo džiaugsmą – atveria dar neatrastus pasaulius, padeda suprasti aplinką ir moko būti smalsiais visą gyvenimą“, – renginio metu sakė R. Ščiogolevaitė.

Skaitymo iniciatyvą ligoninėse sumaniusios įmonių grupės „Alma littera“ vadovas Gintautas Mažeika pasakojo, kad visi renginiai sulaukė didelio vaikų susidomėjimo. Jie klausinėjo, kokias knygas įžymybės mėgo vaikystėje, ar, būdami suaugę, vis dar skaito, ką reikia skaityti, kad taptum daug pasiekusiu žmogumi ir pan.

„Ši akcija vaikams, atsidūrusiems ligoninėje, suteikė linksmų ir įdomių akimirkų, o kartu priminė, kad knygos padeda lavinti vaizduotę, tobulėti bei gauti žinių. Ji parodė, kad skaitymas ne tik gali padėti susitikti ir pabendrauti su savo mėgstamais atlikėjais ar kitais įdomiais žmonėmis, bet ir siekti savo asmeninių tikslų ir svajonių. Tikimės, kad tai pamatę vaikai ir grįžę iš ligoninių namo dažniau leis laiką su knyga“, - teigė G. Mažeika.

Renginių ligoninėse metu vaikams buvo dalijami simboliniai Knygų medžiai. Tai – specialūs projekto „Augu skaitydamas“ plakatai, ant kurių vaikai skatinami klijuoti lapelius su savo perskaitytų knygų pavadinimais. Iki šiol visoje Lietuvoje jau išdalinta apie 30 tūkst. Knygų medžių. Rudenį bus renkami ir apdovanoti didžiausius Knygų medžius užauginę, t. y. daugiausiai knygų perskaitę vaikai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)