Administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs teisėjas Antanas Virbalas konstatavo, 65 metų astrologės vairuojamas automobilis „SAAB“ nežymiai apgadino kitą transporto priemonę „Škoda Superb“. Už šį pažeidimą A. Zalatorienei teismas skyrė 100 litų baudą.

Tuo tarpu byla dėl pasišalinimo iš eismo įvykio buvo nutraukta nesant administracinio teisės pažeidimo įvykio ir sudėties.

Antradienį paskelbtas teismo nutarimas dar negalutinis – jį bus galima apskųsti Vilniaus apygardos teismui, sakė teismo atstovė Inga Jakutytė-Stankevičienė.

Bylos duomenimis, gegužės 21-ąją, apie 13 val. , A. Zalatorienė Vilniuje, automobilių stovėjimo aikštelėje prie Verkių g. esančio prekybos centro kliudė kitą automobilį ir išvažiavo. Tai užfiksavo prekybos centro pašonėje įrengtos vaizdo kameros.

Apklaustas apgadinto automobilio vairuotojas aiškino, kad atėjęs prie mašinos pastebėjo, jog jo šonas yra nubrauktas. „Man kilo įtarimas, kad automobilis buvo užkliudytas“, - sakė jis.

„Nenoriu teigti, kad A. Zalatorienė iš įvykio pasišalino tyčia, netikiu, kad įvykis buvo specialiai sukeltas, aš tik noriu, kad man būtų kompensuotos remonto išlaidos“, - sakė nukentėjusysis.

Tiek policijoje, tiek teisme A. Zalatorienė kalta neprisipažino ir nurodė, kad eismo įvykio ji nepajuto, todėl ir išvažiavo iš prekybos centro aikštelės.

„Iš byloje esančio vaizdo įrašo matyti, kad A. Zalatorienė įlipusi į automobilį lėtai, atsargiai, tolygiai išvažiavo, sustojusi nebuvo, automobilių neapžiūrinėjo, vaizdo įraše automobilio „Škoda“ apgadinimų nematyti, kas rodo, jog padaryti apgadinimai yra nežymūs“, – teismas nusprendė, kad astrologė galėjo nepajusti, kad apgadino kitą automobilį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)