„Šokis mums – tai ne vien aktyvus sportas ir darbas, tai – mūsų didžiausias hobis, tapęs gyvenimo būdu. Todėl, pakviesti prisijungti prie Geros sveikatos klubo mankštų vedėjų rato, mielai sutikome. Juk tai – nauja ir įdomi veikla, taip pat naudinga patirtis, praversianti mūsų darbe“, – sakė Artur Bajor.

Žinomi šokėjai prisipažino, kad nei vienam iš jų iki šiol nėra tekę šokti „Zumba“, nors daugelis šio šokio judesių puikiai pažįstami.

„Zumba“ susideda iš daugelio kitų Pietų Amerikos šokių, kaip „Salsa“, „Mambo“, „Samba“, žingsnelių, kurie mums yra žinomi iki skausmo. Tačiau, kad tuos atskirus žingsnelius galėtume paversti tikrąja „Zumba“, lankėme specialius užsiėmimus, kurių metu perpratome šio „karšto“ šokio subtilybes. Judesiai tikrai nėra sudėtingi, todėl neabejoju, kad juos lengvai išmoks ir visi susirinkusieji į nemokamą mankštą“, – savo įspūdžiais dalinosi Viktorija Bajor.

Viktorija ir Arturas tikisi ne tik linksmai praleisti laiką skambant uždegantiems pietietiškiems ritmams, bet ir paskatinti kitus žmones dažniau aktyviai judėti.

„Norime visiems parodyti, kad sportas nėra darbas ar kančia – sportuoti galima ir šokant, o šokis – geros nuotaikos, puikios fizinės formos šaltinis, be to – būdas bendrauti. Juk šokama porose arba grupėje“, – tikino jie.

Praėjusią savaitę Geros sveikatos klubo renginiui vadovavo populiarioji aktorė Ineta Stasiulytė, kuri susirinkusiuosius mokė „Interval“ mankštos pratimų, atliekamų ant „step“ platformų.

„Prisipažinsiu – dar gerokai anksčiau buvau bandžiusi lankyti „Interval“ treniruotes, tačiau, deja, jos man pasirodė per sudėtingos ir užsiėmimų nutariau nelankyti. Tačiau taip jau nutiko, kad Geros sveikatos klubas pakvietė pravesti būtent šią mankštos rūšį su taip vadinamais „stepais“. Nepabūgau – ryžtingai priėmiau iššūkį ir mokiausi pratimų. Ir žinot ką, visiškai pakeičiau savo nuomonę. „Interval“ puiki treniruotė – pratimai labai efektyvūs, išjudinantys visą kūną“, – savo mankštos vedėjos patirtimi dalinosi aktorė.

Be to, pasak jos, sportuoti su Geros sveikatos klubo nariais gryname ore buvo itin linksma. „Atrodė, jog mankšta visiškai nenuvargino. Priešingai – mačiau daug šypsenų ir pozityviai nusiteikusių veidų. Aš pati, kaip, ko gero, ir daugelis, po užsiėmimo jaučiausi tokia energinga ir prikaupusi jėgų, jog norėjosi pakartoti visą treniruotę nuo pradžių“, – teigė Ineta.

„Zumba“ – energinga treniruotė, kurios metu atliekami lengvai atpažįstami šokių – merengue, salsa, cumbia, mambo, samba, flamenco, hip hop ir kitų – žingsneliai bei judesiai. Jie derinami su kūno stiprinimo pratimais.

Atliekant „Zumbos“ judesius dirba visas kūnas, gerinamas bendras raumenų tonusas, ypač treniruojami pilvo preso ir nugaros raumenys, lavinama pusiausvyra ir stiprinami kaulai. Sutvirtėjus pilvo raumenims mažinama nugaros apkrova ir skausmas. Mankštos tempas nuolat kinta tarp greito ir lėto, todėl sportuojant nepervargstama.

Nemokamų mankštų programa „Judėk linksmai“, kurią pristato Geros sveikatos klubas, vyksta birželio-rugsėjo mėnesiais. Mankštos organizuojamos Vilniuje, sekmadieniais nuo 13 iki 14 val. prie sostinės Baltojo tilto arba Vingio parko estrados; Kaune, sekmadieniais nuo 13 iki 14 val. Santakos parkelyje; Panevėžyje, ketvirtadieniais nuo 18 iki 19 val. Berčiūnų miške arba Parko gatvės parke; Šiauliuose, ketvirtadieniais nuo 13 iki 14 val. Beržynėlyje.

Šiuo metu prie Geros sveikatos klubo mankštų ambasadorių, vedančių renginius, būrio yra prisijungę tokie žinomi žmonės kaip Karina ir Saulius Skambinai, Andrius Butkus, Leonardas Pobedonoscevas, Joana Bartaškienė, Gabrielė Martirosianaitė, Erika ir Merūnas Vitulskiai, Rafailas Karpis, Viktoras Topol, Aistė Paškevičiūtė, Viktorija ir Artūr Bajor, Ineta Stasiulyė, Tomas Kairys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)