Nors yra įprasta, kad Vilniaus miesto garbės piliečio vardo apdovanojimas įteikiamas kamerinėje aplinkoje, šįsyk padaryta išimtis. Apdovanojimas A. Kaušpėdui įteiktas didžiojoje scenoje, mat jis - scenos žmogus.

"Sveiki, bičiuliai. Patikėkit, nieko nepadariau tokio, dėl ko atsiimu tai. Esu koks esu, ir jeigu mane gerbiate tokį, koks esu, tada dar labiau pasistengsiu pokštauti dėl jūsų ir Vilniaus. Kaip toj "Anties" dainoj: "Nuo Vilniaus ir Kauno bokštų noris man pokštaut... ", - susirinkusiesiems atsiimdamas apdovanojimą scenoje kalbėjo A. Kaušpėdas ir uždainavo legendinio kūrinio priedainį.

Vilniaus miesto garbės piliečio vardas teikiamas nuo 1996 m. už ypatingus nuopelnus Lietuvos Respublikai ir Vilniaus miestui. Tai yra aukščiausias įvertinimas, kurį miestiečiai gali suteikti. Sostinės garbės piliečiui įteikiamas auksu dengtas medalis, kuriame pavaizduotas Vilniaus miesto herbas.

Vilniaus garbės piliečiais jau yra tapę Islandijos Užsienio reikalų ministras Jonas Baldvinas Hannibalssonas, JAV Prezidentas Ronaldas Reiganas, dirigentas, muzikantas Mstislavas Rostropovičius, JAV atstovų rūmų pirmininkas Denisas Hastertas, monsinjoras Kazimieras Vasiliauskas, poetas, Nobelio premijos laureatas Česlovas Milošas, poetas Justinas Marcinkevičius, JAV Prezidento patarėjas Nacionalinio saugumo klausimais Zbignevas Bžezinskis, profesorius, ilgametis VU rektorius Jonas Kubilius.

Apdovanojimo akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)