„Žiūriu, kiek daug žmonių susirinko. Galvoju, gal po Lady Gagos dar neišsiskirstė“, – kalbėjo jubiliatas, per daugiau nei 20 metų trunkančią karjerą Mokytojų namų kiemelyje grojęs pirmą kartą.

Susirinkusieji sukaktuvininką pasitiko traukdami dainą „Su gimimo diena“. A. Mamontovo kolegos muzikantai Arnoldas Lukošius, Eimantas Belickas ir kiti bičiuliai jau spėjo įteikti dovaną – stygų derintuvą. „Aš dar pridėjau tris citrinas, kad gyvenimas ne toks saldus atrodytų“, – juokavo A. Lukošius.

Vieną garsiausių Lietuvos dainininkų pasveikino ir naujienų portalas DELFI bei įteikė jam saldžią dovaną. A. Mamontovas DELFI sakė nesitikėjęs gimtadienyje sulaukti tiek svečių. Padėkojęs už dovanas Andrius patikino, jog su tais, kurie ketvirtadienį netilpo į renginį, jis būtinai pasimatys kituose koncertuose.

A. Mamontovas savo gimtadienius paprastai švenčia artimųjų rate, tačiau per savo 40-metį jam teko koncertuoti festivalyje „Be2gether“. Šįsyk nemokamą gyvo garso koncertą savo gimtadienio proga jis dovanojo savo gerbėjams Vilniaus mokytojų kiemelyje.

Koncerte skambėjo gerai žinomos A. Mamontovo dainos. Su atlikėju jas iš visos gerklės traukė tiek su jomis brendusi vyresnio amžiaus publika, tiek jaunoji karta. Beje, jaunųjų dainininko gerbėjų čia buvo dauguma. Jaunos skiauterėtos galvos, linguojančios pagal A. Mamontovo dainas - gyvas įrodymas, kad dainininkas užsiaugino naują - jaunąją gerbėjų kartą, kuri dar nebuvo gimusi, kai scenoje nuskambėjo pirmieji tuometinės "Foje" hitai.

Nuo tvyrojusios atmosferos minia taip įsiaudrino, kad pora gerbėjų netgi sumojo užsiropšti ant scenos. Apsaugininkams teko sudrausminti ir už parankės išvesti pankuojančius gerbėjus.

Rugpjūčio 23-ąją gimęs A. Mamontovas nepamiršo ir politinės datos.
Juodojo kaspino dieną atlikėjas paminėjo kartu su visais susirinkusiais atlikdamas dainą "Geltona. Žalia. Raudona." Koncertą bisui prašytas sukaktuvininkas užbaigė legendine "Laužo šviesa".

A. Mamontovo gimtadienio akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)