Egzotiškos išvaizdos ir šiek tiek kalbanti lietuviškai - to prieš keletą metų pakako, kad Berneen Candice Naidoo Čereška užkariautų ankštą lietuvišką pop sceną. Pietų Afrikoje gimusią, Londone kurį laiką gyvenusią Berneen netruko pastebėti Lietuvos muzikos prodiuseriai. Taip Berneen pateko į muzikinį realybės šou, jai dainuojant klykė paauglės ir paaugliai. Vėliau sekė televizijos vedėjos karjera ir bandymai savarankiškai užkariauti melomanų širdis.

Berneen šlovė neapsiėjo be dramų. Kartą išskirtinės išvaizdos dainininkę užpuolė, įžeidinėjo ir sumušė visai be priežastis - už tai, kad ji ėjo sostinės gatve. Neilgai trukus Berneen nustojo svajoti apie ateitį Lietuvoje ir išvyko ten, kur jos laukė šeima - į Katarą. Kartu su ja iškeliavo ir vyras Andrius Čereška, su kuriuo Berneen susipažino ir susituokė Londone.

Dabar Berneen į praeitį nebesižvalgo ir žengia pirmuosius naujos muzikinės karjeros žingsnius. Tik nebe Lietuvoje.

Vis tik DELFI Berneen prisipažino, kad be galo pasiilgo savo lietuvių draugų, siunčia jiems linkėjimus ir žada juos dar ne kartą aplankyti Lietuvoje. Beje, buvusio Berneen bendradarbio Tomo Ališausko nuogąstavimai, kad išvykusi Berneen pamirš lietuvių kalbą nepasitvirtino - ji vis dar neblogai kalba lietuviškai.

Interviu metu Berneen tvirtino, kad nebenori atlikti pigios muzikos ir dabar siekia aukščiausios kokybės, padedama prodiuserio Alim.

Portale DELFI - interviu su Berneen.

- Berneen, papasakok apie savo karjeros pokyčius. Žinau, kad ruoši naują albumą. Koks jis bus?

- Pirmasis mano projektas vadinasi „Lasers, Love & Lipstick", kuris labiau gal ne albumas, o reklaminis projektas, skirtas pristatyti Berneen Cereska skambesį. Mes nusprendėme naudoti Berneen Cereska sceninį vardą, nes pajutau, kad jis skamba natūraliau, nei tiesiog Berneen. „Lasers, Love & Lipstick" bus dainų rinkinys anglų kalba, planuojame maždaug keturiolika kūrinių.

Tai pop, r&b, hip hop miksas su elektronikos elementais. Tai kur kas drąsesnė muzika, nei dainuodavau anksčiau. Visą albumą bus galima parsisiųsti iš mano svetainės internete www.berneencereska.com nemokamai nuo rugsėjo 4-osios. Neketinu daryti jokio pristatymo vakarėlio, nes man tai tik pati pradžia ir prieš pradėdama kelti vakarėlius norėčiau kiek sunkiau padirbėti (juokiasi).

- Kaip einasi Tavo karjera Dohoje (Katare)? Ar jau esi žinoma dainininkė ten?

- Jau turėjau čia keletą pasirodymų ir dar keli laukia. Gerus metus dirbau ties „Lasers, Love & Lipstick” ir dar nepradėjom jo pristatinėti, bet nuo rugsėjo pradžios planuojame pasirodymus. Trokštame, kad viskas būtų idealu prieš reklamuojant. O kalbant apie Katarą, tai puiki šalis, greitai besivystanti, matau čia daug perspektyvų ir potencialo muzikine prasme.

- Dabar turi naują prodiuserį Alim. Kaip judu susipažinote?

- Kai išvykau iš Lietuvos, nuvažiavau į Londoną ir ten sutikau Alim Salahud-din. Jis neįtikėtinai šaunus ir kaip tik sukūrė naują muzikinį ženklą „I.Am.The.Future. Music Group."

Šis ženklas ir jis pats yra amerikietis, bet daugiausiai dirba Katare. Jis man papasakojo savo viziją ir ji sutapo su manąja. Taip nusprendėme dirbti kartu ir pasirašėme sutartį. Alim man labai padėjo užaugti muzikine prasme, pakeitė mano požiūrį į keletą dalykų ir padėjo susikaupti ties tuo, ką man reikia daryti. Gali būti, kad jis yra vienas iš vėžliukų nindzių, bet nesu tikra (juokiasi).

- Pakeitei plaukų spalvą. Ar dar kas nors pasikeitė nuo tada, kai gyvenai Lietuvoje?

- O taip! Mano užpakalis truputėlį didesnis (juokiasi). Aš iš tiesų smarkiai pasikeičiau. Vienu metu man viskas tiesiog nusibodo, nuo visko pavargau ir nutariau viską daryti 180 laipsnių kitaip. Beje, visada norėjau išbandyti šviesią plaukų spalvą, todėl ėmiau ir persidažiau. Ir man labai patinka. Manau, kad subrendau daugeliu atžvilgiu.

- O ar pasiilgai Lietuvos? Gal ketini čia atvykti ar net sugrįžti visam laikui?

- Taip, be galo pasiilgau Lietuvos. Ilgiuosi žmonių, maisto, penktadienio gėrimų Cozy bare, ilgiuosi visų savo draugų ir tikrai labai pasiilgau savo gerbėjų. Pasiilgau buvimo Lietuvoje. Norėjau atvažiuoti vasarą, ypač į Trakus prie ežero, bet mano darbų grafikas buvo labai įtemptas, todėl tiesiog negalėjau sau to leisti. Bet aš tikrai aplankysiu Lietuvą ir galbūt net pakoncertuosiu keletą kartų.

- O kaip laikosi Tavo vyras Andrius? Ar lengvai apsiprato Katare?

- Taip, manau, kad jis čia pritapo.

- Naujas albumas tarsi Tavo muzikinis atgimimas. O kaip vaikai? Dar negalvoji apie juos?

- Žinoma, vaikų aš noriu. Planuoju nueiti nusipirkti keletą kitą mėnesį iš "Louis Vuitton" (juokiasi). O jeigu rimtai, norėčiau turėti vaikų, tikiu, kad jie viena iš didžiausių dovanų, kokias tik gali padovanoti Dievas. Noriu gyventi kuo gražesnį gyvenimą - į tai įeina ir gražuoliai vaikai, ir daug gražios muzikos.

- Ar tikiesi padaryti muzikinę karjerą Katare? O gal žengsi dar toliau?

- Aš tikiu, kad Katare galima daug pasiekti. Kasdien dirbu studijoje. Ir, žinoma, labai norėčiau neapsiriboti tik Kataru, bet išbandyti savo jėgas ir kitose šalyse. Dabar dainuoju tik anglų kalba, neapsiriboju vienu muzikiniu stiliumi, todėl tikiuosi, kad viena daina galbūt patiks vieniems, o kita - kitiems.

- Teko girdėti, kad Lietuvoje dirbai ir su nelabai sąžiningais prodiuseriais. Ar pas mus tokia kultūra - nėra tinkamų žmonių, kurie padėtų pasiekti aukštesnį lygį ir su atlikėjais elgtųsi sąžiningai?

- Tiesą pasakius, nemanau, kad tai priklauso nuo šalies. Taip atsitiko, kad tiesiog Lietuvoje nesutikau tinkamų prodiuserių, nors tikiu, kad jų yra. O dabar sutikau ir esu be galo laiminga!

Naujausios Berneen dainos:

Berneen Lietuvoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (415)