Ar D.Baumilai pradėjus aktyviai lieti prakaitą ant parketo, pasikeitė visos šeimos mitybos įpročiai?

„Dar truputį anksčiau pakeitėm mitybos įpročius. Dūnis šiuo metu gerokai daugiau maitinasi, nes dažnai šoka, o aš jau kurį laiką nevalgau po 18 valandos. Šiaip, labai pamėgome salotas. Jas paprastai valgome vakarienei. Bet neiname iš proto dėl sveikos mitybos. Savaitgaliais darome išimtį ir valgome ką norime. Leidžiame sau ir keptos duonos su sūriu pakramsnoti, ir naktimis užkandžiauti“, – sako Dainė.

Ar didelį dėmesį Baumilų šeima skiria sveikiems maisto produktams?

„Derinamės prie Smiltės. Jai perkame kuo sveikesnį maistą, tuo pačiu ir patys valgome sveikiau“, – patikina Dūnis ir Dainė.

Kas dažniau paprastai stovi prie puodų – Dainė ar Dūnis?

„Dabar dažniausiai valgome atskirai. Aš darbe, o Dūnis su dukra namie. O patiekalus gaminame po lygiai. Dūnis ruošia viską Smiltei ir sau, o aš – sau. Dažniausiai valgome salotas, kurios puikiai tinka vakare. O lietuviškos virtuvės patiekalų namie beveik negaminame. Fantastiškus cepelinus ruošia Dūnio močiutės ir mano mama, vėdarus – Dūnio mama. Tiesa, kartais namuose patys kepame stambiai tarkuotų bulvių plokštainį“, – šypteli D.Baumilė.

Įdomu, kokių patiekalų gamybos taisyklių paiso Dainė ir Dūnis?

„Dažniausiai pakeičiame visus receptus. Kartais iš kelių receptų padarome vieną. Kodėl? Nes jei tik gaminame tiksliai pagal instrukcijas, tada patiekalas nepavyksta“, – atvirauja pramogų pasaulio atstovai.

Dainės ir Dūnio patarimai:

• Gaminkite tik tai, kas jums skanu. Naudokite mėgstamus produktus, net jeigu tai ir nedera.
• Nebijokite improvizuoti. Virtuvėje tai puikiai tinka.
• NENUSIMINKITE, JEI PATIEKALO PAGAMINTI NEPAVYKSTA IŠ PIRMO KARTO. KITĄ SYKĮ TIKRAI PASISEKS!