Prieš savaitę vykusiame teismo posėdyje susitiko „Tele-3" ir Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) atstovai. TV3 apskundė LRTK skirtą įspėjimą dėl lapkričio mėnesį tiesioginiame šokių projekto eteryje transliuoto nepadoraus komisijos nario ir šokėjo elegesio. LRTK nubaudė TV3 už keletą J. Smorigino keiksmų ir nepadorius gestus bei O. Staniulionio šokio, šlovinančio narkotines medžiagas.

Kanalas apskundė komisijos sprendimą, tačiau teismo TV3 argumentai nįtikino. Abu kanalo prašymai - panaikinti įspėjimą kaip nepagrįstą ir kreiptis į Konstitucinį teismą - atmesti. Teismas nusprendė, kad LRTK tinkamai ir pagal įstatymus kvalifikavo nusižengimus ir už juos atsakomybę turi prisiimti transliuotojas, šiuo atveju TV3, o ne J. Smoriginas, kaip posėdyje teigė TV3 teisininkė.

Po pirmojo posėdžio DELFI kalbintas J. Smoriginas savo elgesyje nemato jokios nepilnamečiams daromos žalos.

„Šnekėti apie nepilnamečių saugumą televizijoje apskritai yra diskutuotinas reikalas. Kartais dvylikamečių šokama rumba, kuri yra aistringas, erotiškas šokis, šokiruoja labiau, nei mano „kiškučio ausys", kurias bandžiau padaryt, bet nesukoordinavau ir gavosi gestas. Saugumas priklauso nuo žmogaus nuostatų, ką jis laiko nepadoriu. Gal, jei norima apsaugoti vaikus, reikėtų apskritai išjungti televizorių po 18 valandos? Arba galima perjungt LTV, kur visi sėdi ir meluoja nuo ryto iki vakaro. Kai kurie kultūringi, inteligentiški žmonės yra net pavojingesni už tuos, kurie rodo savo emocijas, neturi baimių parodyti, ką jaučia", - tuomet sakė maestro Jurijus.

Per dvi savaites kanalas dar gali apskųsti Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)