Pats nusižengimo herojus J. Smoriginas posėdyje nedalyvavo. TV3 atstovė gynė kanalo poziciją teigdama, kad televizija negali sukontroliuoti kiekvieno laidos dalyvio naudojamų išraiškos priemonių tiesioginiame eteryje. Be to, pasak advokatės, J. Smoriginas nesusijęs jokiais darbo santykiais su kanalu, išskyrus autorinę sutarį, kuri būtina.

Be nepadorios J. Smorigino pirštų kombinacijos ir kelių nešvankių žodžių, buvo prisimintas ir kitas nusižengimas - „Šok su manimi" dalyvio Olego Staniulionio šokis narkotikų tema, kurio, pasak TV3 atstovės, kanalas taip pat negalėjo numatyti ir sukontroliuoti, nes šokėjas sutartį pasirašęs tik su prodiuserio Justino Milušausko įmone, bet ne su kanalu.

Olegas Staniulionis ir Jurijus Smoriginas

Posėdyje taip pat dalyvavusio Lietuvos radijo ir televizijos komisijos atstovo nuomone, J. Smorigino veiksmus kontroliuoti TV3 turėjo visas galimybes, nes „tai jų žmogus".

Iš DELFI sužinojęs, kad teisme vėl minimas jo vardas, J. Smoriginas sakė savo veiksmuose vis dar neįžvelgiantis nieko nepadoraus.

„Jeigu kuris nors žmogus įsižeidė dėl mano gestų, tai jis yra to gesto lygyje, nes supranta, ką jis reiškia. Aš amerikietiškų gestų nevartoju. Man apskritai ta merikietiška kultūra - šokių, muzikos, meno ir net kalba jų - nepatinka. Įsižeisti galėjo tie žmonės, kurie kasdien patys rodo tokius gestus ir supyko, kad negalėjo šalia manęs tokio gesto parodyti tiesioginiame eteryje", - prisiminęs, kas dėjosi transliacijoje lapkričio mėnesį, pakomentavo J.Smoriginas.

Pasiteiravus, ką jis pats mano apie tai, kad tokia informacija televizijoje daro neigiamą poveikį nepilnamečiams, J. Smoriginas nesutriko ir rekomendavo tėvams išjungti televizorių po 18 valandos, jei iš tiesų trokšta apsaugoti mažamečius vaikus.

Jurijus Smoriginas

„Šnekėti apie nepilnamečių saugumą televizijoje apskritai yra diskutuotinas reikalas. Kartais dvylikamečių šokama rumba, kuri yra aistringas, erotiškas šokis, šokiruoja labiau, nei mano „kiškučio ausys", kurias bandžiau padaryt, bet nesukoordinavau ir gavosi gestas. Saugumas priklauso nuo žmogaus nuostatų, ką jis laiko nepadoriu. Gal, jei norima apsaugoti vaikus, reikėtų apskritai išjungti televizorių po 18 valandos? Arba galima perjungt LTV, kur visi sėdi ir meluoja nuo ryto iki vakaro. Kai kurie kultūringi, inteligentiški žmonės yra net pavojingesni už tuos, kurie rodo savo emocijas, neturi baimių parodyti, ką jaučia", - įsitikinęs J. Smoriginas.

J. Smoriginas DELFI sakė žinantis, kad yra populiarus ir ne kartą prieš televizinių sezonų pradžią išgirdęs konkurencinių kanalų darbuotojų klausimų, ar jau turi pasirašęs sutartį.

„Kas čia žino, gal kitos televizijos suinteresuotos skųsti? Kad mane išgrūstų iš TV3 ir pakviestų pas save? Intrigų televizijoje daug", - teigė J. Smoriginas.

Pasiteiravus, ar Jurijui ne apmaudu, kad TV3 jį pristatė kaip jokiais santykiais su kanalu nesusijusį asmenį, choreografas save palygino su pipirais.

„Ar valgote virtus kiaušinius su majonezu ir pipirais? Aš labai mėgstu pipirus. Nors pagrindas yra kiaušiniai ir majonezas, aš esu televizijos pipiriukai. TV3 labai išmintingai sako, kad aš nesusijęs, nes supranta, kad be televizijos užsiimu ir kitais dalykais, tikrai nesu sukaustytas jų sutartimis, galiu išreikšti save."

DELFI situaciją komentuodamas J. Smoriginas prisiminė, kad apie tai yra kalbėjęs ir su kanalo direktore Laura Blaževičiūte, kuri draugiškai paprašė vengti dviprasmiško elgesio.

„Puiki moteris, man ji labai patinka, primena baleriną. Esame po kokio mėnesio nuo tos laidos kalbėję. Ji tiesiog draugiškai paklausė, gal ateityje taip nereikėtų."

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)