Prie jūros nueina retai

Jau ne pirmą vasarą dainininkas Dima Šavrovas, žinomas kaip Sasha Song, gyvena ir ilsisi Lietuvos kurorte Šventojoje, mat dauguma koncertų iki pat rudens vyksta būtent šiame regione, dažnai Palangoje.

„Nors man patinka būti tarp žmonių, gyventi aktyviai, nuo viso to pavargstu ir atsipalaiduoju, pailsiu būtent Šventojoje. Tiesa, esu kaip tikras vietinis gyventojas – labai retai išsiruošiu nueiti prie jūros. Vis tai atidedu kitai dienai... – šypsojosi D. Šavrovas. – Atrodo, gyvendamas sostinėje, pasiilgsti jūros, bet kai čia atvažiuoji, vos porą kartų iki jos nueini. Turbūt užtenka justi ir žinoti, kad ji yra šalia.“

Dima – savarankiškas vyras, todėl kiekvieną dieną kavinėse nevalgo ir maistą dažniausiai gaminasi pats. „Kainos Lietuvos kurortų kavinėse – tikrai didelės. Tik vienoje kitoje kavinėje jos yra gana prieinamos. Gyvendamas Londone, išmokau ir maistą gaminti, ir namus tvarkyti, todėl man tai nesukelia problemų. Vilniaus nepasiilgstu, vasarą puikiai leidžiu laiką pajūry dirbdamas ir ilsėdamasis“, – teigė dainininkas.

Pasiilgsta ramybės

Aktorius Marius Jampolskis, kaip ir daugelis scenos garsenybių, vasarą apsistoja pajūryje, tačiau ten ne ilsisi, o dirba.

„Net nėra laiko, kada prie jūros nueiti. Šiemet dar nesideginau paplūdimyje. Man poilsis asocijuojasi su tokiomis vietomis, kur manęs niekas nepažįsta, tad dėl savo darbo specifikos normaliai pailsėti Lietuvoje aš negaliu. Anksčiau mėgdavau atostogauti Klaipėdoje, kur gyveno mano seneliai, todėl Smiltynės paplūdimys – man pats maloniausias“, – kalbėjo aktorius.
Marius tik iš šalies stebi poilsiautojus, leidžiančius laiką Lietuvos kurortuose, ir apie savąsias atostogas tik pasvajoja. „Lietuvoje taip pat galima neblogai pailsėti. Ypač Nidoje, Juodkrantėje, Pervalkoje. Jei žmonės nori ramaus poilsio, šie kurortai puikiai tam tinka. Mūsiškiame pajūryje veiklos yra įvairios, o ar pakankamai – čia jau priklauso nuo žmonių pomėgių. Man pačiam labiau patinka ramybė, kai kiekvienoje greta esančioje kavinėje negroja skirtinga muzika, žmonių būna mažiau. Orai prie jūros labai nelepina, jie – ganėtinai permainingi kaip ir visoje šalyje. Kai šviečia saulė, atrodo karšta, o kai pasislepia, tampa šalta. Būdamas pajūryje ir keliaudamas po visą Lietuvą pasiilgstu tik ramybės, o ne namų Vilniuje“, – atviravo M. Jampolskis.

Nori grįžti į Palangą

Merginų grupės „Kitokios“ narė Greta Lebedeva dvi savaites gyveno Palangoje su drauge, taip pat grupės nare Indre Burlinskaite ir teigia labai pailsėjusi ir norinti grįžti atgal. „Nors laiką dienomis leidome pasyviai, vakarais koncertuodavome, buvo išties smagu. Dabar, grįžusi į Vilnių, vėl noriu būti ten, kur jūra, saulė, smėlis... Tas dvi savaites nebūtų apsimokėję kaskart važinėti iš sostinės į pajūrį, nes koncertai vyko būtent toje Lietuvos dalyje, tad ir buvome apsistojusios Palangoje. Dabar koncertų „geografija“ šiek tiek pasikeitė. Šiaip mėgstu aktyvų poilsį, įvairias sportines išvykas, plaukioti baidarėmis, slidinėti snieglentėmis“, – dėstė mergina.

Gyvendama Palangoje Greta nepritrūko veiklos. Su drauge vaikščiojo, bėgiojo krosą, važinėjosi dviračiais, deginosi paplūdimyje. Mergina teigia Vilniuje vasarą neturinti ką veikti, todėl laukia koncertų arba svajoja apie atostogas. „Kol kas dėl koncertų gausos sunku suplanuoti atostogas, bet tikiuosi, kad jos bus rudenį. Praėjusiais metais lankiausi Turkijoje, Marmario kurorte. Man ten labai patiko. Oras buvo visuomet geras, ne toks, koks Lietuvoje, tikrai gerai leidome laiką, ilsėjomės. Jau laukiu kitų savo atostogų“, – pokalbį baigė G. Lebedeva.

Ir dirba, ir ilsisi

Dainininkė Elena Puidokaitė-Atlanta – dar viena šalies garsenybė, vasarą sostinę iškeitusi į pajūrį. Pas draugus Kretingoje su dukrele apsistojusi moteris ir dirba, ir ilsisi. „Kretingoje yra gražių vietų, todėl tikrai turime kur pasivaikščioti. Taip pat važinėjamės dviračiais, ilsimės. Iki Palangos – labai netoli, nors džiaugiuosi, kad draugai įsikūrę būtent Kretingoje, nes nelabai norėčiau būti ten, kur visuomet tvyro šurmulys“, – sakė E. Puidokaitė.

Vakarais koncertuojanti dainininkė dienomis gamina valgyti, skaito, deginasi, o dėl savo mažosios nesuka galvos, nes Kretingoje yra daug vaikų, tad mergaitė visą dieną būna kieme, sugrįžta tik pavalgyti. „Beje, valgome taip pat kiek kitaip nei Vilniuje. Čia yra šviežių daržovių darže, galima nusiskinti mėtų, tad geriame puikią arbatą. Tiesiog ilsimės ir mėgaujamės akimirkomis. Grįžti į Vilnių dar nesinori“, – tikino dainininkė.