DELFI jau rašė, kad keičiantis „Lietuvos tūkstantmečio vaikai" vedėjų koncepcijai, atsisakyta Vaidos Genytės paslaugų. Ji projekte liks tik viešnia. Kitas buvęs projekto vedėjas - Žygis Stakėnas - pabėgo į komercinį kanalą. Juodu pakeis jaunasis aktorius D. Vaitiekūnas ir į televizijos ekranus grįžtantis Andrius Rožickas, vedęs laidą „Penktokų iššūkis".

„Labai džiaugiuosi šiuo pasiūlymu. Tai visiškai nauja patirtis. Mano išsilavinimas artimas, turiu renginių vedėjo patirties, bet vaikų laida - man nauja", - DELFI faktą, kad ves laidą patvirtino D. Vaitiekūnas, neslėpdamas, kad televizijoje dirbti labai norėjo.

„Esu pasiryžęs priimti šį iššūkį dėl trijų priežasčių. Pirmoji - darbas televizijoje, norėjau tai išmėginti. Kita - tai laida, kuri turi konkrečią misiją, kuri yra graži, tikslinga ir turiu pasakyti, kad naudinga Lietuvai. Tikiu, kad edukacija gali pakeisti pasaulį. Kuo daugiau žinių, tuo mažiau bukumo ir per jį nutinkančių nelaimių. Kaip sakydavo senovės lietuviai, lenk medį kol jaunas. Šioje laidoje gerokai daugiau prasmės, nei tik reitingai ir populiarumas. Nors aš esu girdėjęs, kad „Lietuvos tūkstantmečio vaikai" žiūrimas projektas, vadinasi ir laidos tikslai tampa lengviau", - būsimu darbu džiaugėsi Dominykas.

Trečioji priežastis, paskatinusi D.Vaitiekūną imtis naujos veiklos - noras mokytis. „Norėčiau pats kažko naujo išmokti ir manau vaikai man tų žinių duos. Ar myliu vaikus? Myliu ir galiu pasakyti, kad man sekasi su jais sutarti."

Su savo partneriu A. Rožicku Dominykas susipažinti dar nespėjo. „Žinau jį, bet asmeniškai dar nepažįstu. Bet man atrodo, kad sutarsim, nes tokioje laidoje negali būti blogų vedėjų", - paklaustas, ką mano apie partnerį atsakė aktorius.

„Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ yra žinių viktorina, propaguojanti pagarbą žinioms, mokslui, siekianti suartinti mokinius ir mokytojus, raginanti Lietuvos vaikus būti aktyvius, patriotiškus ir visuomeniškus.

Nors projekto esmė nesikeis, penktajame „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“sezone atsiras naujų rubrikų, specialius klausimus būsimiems žaidėjams jaurengia visuomenėje gerai žinomi žmonės: menininkai, sportininkai, kultūros veikėjai. Laidos kūrėjai žada dar daugiau žaismingų užduočių ir gyvo bendravimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)