Visada nupina vainiką

Žemaitiško ir slaviško kraujo turinti jaunoji operos solistė Ona Kolobovaitė kasmet mini savo vardadienius. Dainininkės mama, ponia Silvija DELFI pasakojo, kad Onines dukra visada sutinka šeimos rate. „Onutei tądien visada nupinamas vainikas“, - sakė O.Kolobovaitės mama.

Tiesa, operos solistė ne kartą yra prisipažinusi, jog ji oficialiai norėtų vadintis dviem vardais – lietuviškuoju Ona ir slaviškuoju Ana. Tik iki šiol negalinti apsispręsti, kuris vardas jai yra mielesnis. Mat mama ją vadina Onute, o tėtis – Anuška.

„Mano pačios dermavonės vardas yra Ona, todėl juo pavadinau ir savo dukrą, - dainininkės vardo kilmę pasakoja mama. - Tėtis ją vadina Anuška, tačiau šis vardas nėra oficialiai įrašytas dokumentuose.“

Ona Valiukevičiūtė
Raugintų agurkėlių tradicija

Buvusi estrados dainininkė, vėliau pasukusi politikos keliu, Ona Valiukevičiūtė vardinių proga visada stengiasi aplankyti savo gimtąją Suvalkiją, kur dalyvauja atlaiduose.

Nuo senų laikų ji vardinių proga visada padengia stalą, nuklotą vaišėmis ir savo mėgstamiausių gėlių - ramunių žiedais. Per onines O. Valiukevičiūtė visada sulaukia nekviestų svečių.

„Nekviestų todėl, kad su Oninėmis pasveikinti manęs ateina tie, kurie prisimena, - šypteli moteris. - Todėl jau daug metų turiu tradiciją vaišinti savo svečius keptu braškių pyragu ir skilandžiu su raugintais agurkėliais. Tiesa, šiais metais kulinarinius sugebėjimus turbūt leisiu išmėginti savo dukrai (Giedrei Balutytei, - DELFI).“

Oona Mekas
Mielesnės Joninės

Avangardinio meno krikštatėvio Jono Meko dukra, aktorė Oona Mekas DELFI pasakojo, jog ji savo vardadienio nešvenčia. „Viešėdama Lietuvoje paminėjau Jonines. Man ši šventė atrodo kur kas linksmesnė, - šypteli mūsų šalyje filme „Lošėjas“ neseniai nusifilmavusi moteris. - Be to, per Onines aš jau būsiu Amerikoje, o ten tokios tradicijos švęsti vardines nėra.“ Oninių savintis O.Mekas nelinkusi dar ir dėl to, kad jai tėvai davė airišką Onos vardo variantą, kuris tariasi Una.

„Bet Lietuvoje gyvenantys giminaičiai mane vadina Ona. Man labai miela turėti du vardus, - juokėsi aktorė. - Lietuviškas Ona, angliškas Anna, airiškas Oona – visi jie reiškia tą patį. Tik skirtingose šalyse tariamas skirtingai.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)