Šią vasara Marijono fenomenu nesunku įsitikinti ir Palangoje. M. Mikutavičiaus koncertas surenka pilną Palangos vasaros estradą, o publika renginiui nė neįpusėjus jau stovi, šoka ir neša į sceną gėles. Nors savo talentą Marijonas vertina kukliai, kalbėtis su juo apie muziką nėra lengva – žurnalistiką baigęs vyras ir pats daugybę kartų yra klausinėjęs scenos žmones, todėl įprasti klausimai tampa lėkšti ir banalūs.

Vis tiktai apie muziką prabilęs M. Mikutavičius patikina, kad šią vasarą gali ir atsipūsti. Po įtemptų metų televizijoje šiltąjį sezoną žinomas vyras leidžia poilsį derindamas su koncertais pajūryje.

„Man prie jūros labai gera. Čia būdamas daug žvejoju, daug bendrauju su artimais žmonėmis. Ir patikėkite, saulės trūkumas mano vasaros tikrai negadina – aš oro apskritai nesureikšminu“, - džiaugiasi žinomas vyras.

Skirtingai nei dalis tautiečių, televizijos laidų vedėjas Palangos į populiarius pietų kurortus neiškeistų. „Tas kalbas, kad Palangoje staiga tapo ilsėtis brangiau nei Turkijoje, aš girdžiu jau dešimt metų. Bet iš esmės čia juk niekas nesikeičia. Aš Turkijoje buvau tik vieną kartą, bet to užteko, kad suprasčiau, jog ten niekada negrįšiu. Nebent kitais tikslais. O šiaip nematau prasmės visą dieną kepti didžiuliame karštyje ir slankioti po viešbučio teritoriją“, - dėsto Marijonas.

Vyras neretai girdi, kaip dažnas keikia Palangą, tačiau jam šis miestas yra brangus. Kurortas Marijonui sukelia daug vaikystės prisiminimų, kuomet čia atostogaudavo su tėvais, o ir viskas aplinkui yra pažįstama, todėl kelioms dienoms čia jis atvažiuoja ne taip jau retai.

Idealios atostogos pagal Marijoną – kuo ilgiau trunkančios. Atostogauti televizijos laidų vedėjas mėgsta labai įvairiai – ramesnes, tingesnes atostogas renkasi su šeimos nariais, aktyvesnes – su vyriška draugų kompanija.

M. Mikutavičius prisipažįsta jau jaunystėje norėjęs savo gyvenimą sieti su muzika. „O vėliau paviliojo kiti dalykai. Be to, iširo mūsų grupė, todėl muzika buvo tapusi tiesiog hobiu. Bet man ir dabar muzika nėra darbas. Jei koncertuočiau kone kasdien, gal taip ir atrodytų. Tačiau aš per metus turiu kelias dešimtis koncertų, todėl man tai yra tiesiog labai malonus užsiėmimas“.

Žinomas vyras neslepia, kad yra sau pakankamai kritiškas, todėl savo muzikos automobilyje tikrai neklauso. „Sunkiai galėčiau apibrėžti, kokią muziką klausau. Man patinka labai įvairūs muzikiniai stiliai. Bet labiausiai turbūt mėgstu savo jaunystės laikų muziką“, - sako Marijonas.

M. Mikutavičius, kadaise ir pats rašęs apie muziką bei kalbinęs muzikatus, neslepia – kalbos apie Lietuvos dainininkų pataikavimą publikos skoniui jam yra gerokai pabodusios.

„Aš manau, kad kol bus kuriančių muziką ir jos besiklausančių, tol kils ir kaltinimai, kad atlikėjas pataikauja savo klausytojui. Dalis publikos aiškins, kad jie nemoka įsiteigti, kiti kritikai sakys, kad atlikėjai „nusivažiavo“, o tie muzikantai kaip dainavo, taip ir dainuos. Aš manau, kad kiekvienas dainininkas susiranda savo klausytojus. O jei jų neranda, tiesiog nustoja kurti muziką“.

Muzikantas patikina, jog kurdamas dainas daugiau pasikliauja savo emociniais išgyvenimais nei dvejoja, ar tai patiks klausytojams. „Be abejo, kiekvienas muzikos atlikėjas, kuris nori būti žinomas, eina į tam tikrus kompromisus, jei nori iš to gyventi ir jei pagaliau nori jaustis gerai po koncerto prieš žmones, kurie atėjo tavęs pasiklausyti. Bet juk visas pasaulis pilnas kompromisų. Retas kuris išlieka absoliučiai ištikimas savo principams. Aš stengiuosi ugdyti profesionalų požiūrį į tam tikrą žanrą. Jei kuriu krepšinio himną, bandau įsivaizduoti, kaip jis skambės sporto salėje, o jei kuriu baladę, vadovaujuosi visai kitokiomis emocijomis“, - neabejoja M. Mikutavičius.

Koncertuodamas Marijonas pastebi, kad jo pasirodymai niekada nebūna tokie patys. Koncertas priklauso ne tik nuo grupės, bet ir nuo publikos. O pastaroji visur yra kitokia – tai priklauso daugybės dalykų – nuo vietos ir nuo miesto, kuriame koncertuoji. „Tačiau pajūryje į koncertus susirenkanti publika tuo ir įdomi, kad tu niekad negali nuspėti, kokia ji bus. Juk čia suvažiuoja visa Lietuva“, - sako dainininkas.

Be koncertų dirbantis televizijoje bei vedantis renginius žinomas vyras patikina – geri dainininkai Lietuvoje neblogai gyvena ir vien tiktai iš muzikos. Tačiau pasirenkant tokį gyvenimo kelią nemenkai rizikuoji: „Niekas negali garantuoti, kad tapsi sėkmingu atlikėju. Tačiau net jei baigsi ekonomikos studijas, tai tikrai negarantuos, kad vieną dieną uždirbsi milijoną. Džiaugiuosi, kad man kol kas sekasi neatsibosti. O kol man sekasi, aš tuo mėgaujuosi ir toliau kuriu muziką“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)