„Ne pirmą kartą sraigtasparniu skridau. Kadangi turiu tokį draugą, naudojuosi proga ir labai džiaugiuosi, kad galėjau viską pamatyti iš viršaus. Žiauriai patiko, žiauriai, negalvojau, kad taip gražu“, - rodydamas į T. Barštį, DELFI kalbėjo J. Statkevičius.

Jo kelionė iš Vilniaus į Prienų rajoną truko 15 minučių. J. Statkevičius penktadienį išbandė dar vieną naujovę - į festivalio renginius organizatoriai jį vežė elektromobiliu.

J. Statkevičius jaunimo festivalyje dalyvaus diskusijose, bendraus su jaunimu. Jis sakė žinantis, kad niekas iš kitų dizainerių atvykti į jaunimo susitikimą nesutiko. J. Statkevičius dėl jo specialiai atskrido iš Paryžiaus.

Žinomas dizaineris festivaliui taip pat sukūrė specialią apyrankę su lietuviškos trispalvės motyvais.

DELFI primena, kad liepos 12-15 dienomis vykstantį pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą organizuoja Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga (PLJS). Kaip skelbia organizatoriai, tai unikalus precedento Baltijos šalyse neturintis forumas, kurio metu Seimas, Vyriausybė, Lietuvos verslo, kultūros ir mokslo elitas kartu su lietuviais iš visų Lietuvos regionų bei užsienio aptars strateginius mūsų valstybės ir tautos reikalus, ieškos sprendimų bei jų įgyvendinimo būdų taip spartindami pažangios ir modernios valstybės kūrimą.

Renginyje dalyvauja per 3000 žmonių. Užsienio lietuviai į festivalį atvyko iš daugiau nei iš 30 šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (305)