Raminta, sulaukusi pasiūlymo atlikti net keletą pasirodymų Norvegijoje, ilgai nedvejo: su klubo nariais išvyko į Apta miestelį, kuriame jau laukė didelė lietuvių bendruomenė. Koncertas buvo sutikas be galo šiltai, o Norvegijos konsulas Ramintai įteikė garbės raštą už lietuviškų tradicijų puoselėjimą.

Svetingai priimti tautiečių ir sėkmingai sugroję pirmąjį koncertą, muzikantai ruošėsi išvykti pasirodyti dar keliose vietose.

Jau sekančios dienos vakare atlikėjai Kristiansand miestelyje grojo viename iš barų. Šįkart dauguma klausytojų buvo norvegai, žinoma, atvyko ir lietuvių. „Viskas ėjosi šauniai, gera jausti, kad tavo muzika sulaukia tiek atsako“, - sakė Raminta Naujanytė. Po koncerto – kelionė į gamtą bei nakvynė nuostabioje aplinkoje palapinėse.

Stavanger miestelyje muzikantai sugalvojo paimprovizuoti gatvėje: išsitraukė instrumentus, vietiniame restorane pasijungė aparatūrą ir pradėjo groti. „Koncertavom iš visos širdies. Muzikavimas gatvėje visada yra žymiai nuoširdesnis, nei ant scenos, kitoks kontaktas su klausytoju“, - dalijosi prisiminimais Bjelle.

Vykdami koncertuoti į kitą vietą, pakeliui muzikantai sustojo Preikestolen miestelyje, kuriame buvo nuspręsta užlipti į ten esantį aukštą kalną, nuo kurio veriasi nuostabus vaizdas.

„Visi kopėm dvi valandas, su savimi nešėmės intrumentus, kad galėtume pagroti tokioje įspūdingoje vietoje. Žmonės, kurie irgi lipo į kalną, mūsų klausinėjo ir stebėjosi: kam tie instrumentai? Visiems paaiškindavome, kad viršuje bus koncertas“, - kvatojo Raminta. „Ir išties, ten buvo nuostabu. Man dainuoti buvo be galo lengva ir gera, o visi žmonės, kurie jau buvo viršūnėje, klausėsi, filmavo kas kuo turėjo, net jiems tai buvo išskirtinis vaizdelis“, - prisimena malonius įspūdžius vokalistė.

Raminta Naujanytė vienu geriausių koncertų įvardintų vykusį Bømlo, kur grojo muzikiniame klube, kuriame buvo puiki aparatūra, erdvi scena, o klubo savininkas – pats muzikantas. Į šią vietą pasiklausyti lietuvių atvyko daug norvegų, salė buvo sausakimša.

Aplankytame Vestnes miestelyje teko pasirodyti Norvegijos lietuviams kultūros namuose. „Ten žmonės kosminiai: tokie nuoširdūs, taip dūksta jaunas ir senas ir visi be galo išsiilgę Lietuvos, lietuviškų dainų ir visko, kas su tuo susiję. Dainavau net savaip improvizuotas lietuvių liaudies dainas, atlikom „Brolužį“, kuris vis dėlto ir ten buvo vakaro topas“, - džiaugėsi žmonių nuoširdumu ir muzikiniu skoniu Raminta.

Osle įvyko paskutinis pasirodymas Norvegijoje. „Buvom pavargę nuo tempo, miego trūkumas, bet čia, kaip ir visose prieš tai vietose, žmonių gerumas, noras bendrauti ir tas šiltumas – nepakartojami ir viską atperkantys“, - vis dar gyvenanti kelionės nuotaikom pasakojo Bjelle.

Akimirkos užfiksuotos nuotraukose bei filmuotoje medžiagoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)