Sukneles aukcionui padovanojo Indra Dovydėnaitė, Aistė Jasaitytė, Edita Daniūtė, Larisa Kalpokaitė, Donalda Meiželytė, Aistė Paškevičiūtė, Elena Puidokaitė – Atlanta, Gabija Ryškuvienė, Ineta Stasiulytė ir Asta Valentaitė.

Tačiau labdaringoje akcijoje, kuri vyko prekybos centre "Panorama", sudalyvavo tik šokėja E. Daniūtė ir Seimo narė D. Meiželytė. Anot savo seksualią trumpą suknutę padovanojusios Editos, šis apdaras jai buvo labai brangus. "Su juo ėjau atsiimti diplomo. Kai dabar į ją pasižiūriu, galvoju, iš kur pas mane buvo tiek drąsos", - gūžčiojo pečiais šokėja, kurios suknelę aukcione įsigijo už 120 litų. Paaukota suma, anot moters, nėra pats svarbiausias akcentas. Svarbi yra pati renginio idėja.

Kiek mažesnę sumą surinko A. Paškevičiūtės suknelė. Ji buvo parduota už 80 litų. Daugiausiai susidomėjimo sukėlė A. Valentaitės apdaras iš Prancūzijos. Už jį aukciono pirkėja sumokėjo 500 litų.

Gana negausiai susirinkusių aukciono dalyvių būrį bandė paraginti D. Meiželytė, aukciono vedėjui taip pat pasiūliusi padovanoti savo kostiumą: "Maukis kelnes, moterims reikia tavo pagalbos." Tiesa, Seimo narė pabrėžė, kad tokie aukcionai sėkmingiau vyktų ne prekybos centre, bet uždaresnėje erdvėje ar internete.

"Tada dėdės su prabangiomis jachtomis tikrai negailėtų pinigų labdarai, - įsitikinusi politikė. - O dar geriau būtų nueiti tiesiai pas miesto merą, kad jis parūpintų moterims socialinių būstų, kur jos galėtų prisiglausti ištikus nelaimei."

Tiesa, D. Meiželytė pabrėžė, jog svarbiausia yra ne surinkta pinigų suma, bet parodytas dėmesys opiai problemai.

Kitas suknutes norintiems bus galima įsigyti ateinančias dvi savaites.

Suknelių aukcioną inicijavo kompanijos „Vanish“ atstovai Lietuvoje kartu su Vilniaus moterų namų asociacija.

Šis labdaringas renginys yra viena iš projekto „Nuspalvink savo garderobą“ sudėtinių dalių, kuriuo „Vanish“ siekia skatinti diskusiją apie moteriškumo puoselėjimą šių dienų pasaulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)