– Ar jau spėjote pasimėgauti vasara?

– Neplanavau ilgo poilsio, dėmesį ir jėgas sutelkiau į įvairius darbus.

– Projektas „Šok su manimi“ – didžiausias darbas?

– Didžiausias iššūkis. Dabar kasdien po tris valandas su Deividu Meškausku mokausi šokių žingsnelių.

– Šokiai – jums nauja veiklos sritis?

– Galima sakyti, kad taip. Muzikos ir teatro akademijoje mums buvo keletas šokio disciplinų, bet tai visiškai skirtingi dalykai, visai nepanašūs į tai, ką darome dabar.

– Ar sunku?

– Labai sunku, nes šokių aikštelėje visiškai kiti raumenys dirba, labai daug naujų dalykų reikia išmokti. Pirmiausia šokius traktuoju kaip darbą dėl to, kad reikia pajusti judesį, išmokti susikalbėti su savo kūnu ir tiksliai techniškai atlikti tai, ko iš tavęs reikalaujama. Tada tą judesį reikia „įvilkti“ į istoriją, suteikti emociją, kad šokis nebūtų tik kojos ar rankos pakėlimas, o turėtų prasmę. Kūrybai čia vietos – apstu. Labai tikiuosi, kad man pravers aktorės patirtis ir mūsų šokiai taps daugiau nei šokiai.

– Ko norite pasiekti šiame projekte?

– Pirmiausia noriu išbandyti savo jėgas, atskleisti savo įvairiapusiškumą ir artistiškumą. Apie jokias pergales kol kas negalvoju. Kur kas svarbiau – kaip viską atlikti kuo geriau, kokybiškiau ir kad tas procesas teiktų džiaugsmą.

– Koks Deividas yra mokytojas?

– Griežtas, reiklus, darbštus, geras. Jis man negaili pastabų, bet darbo procese tai normalus dalykas.

– Jau du kartus Deividas su savo partnerėmis buvo įsivėlęs į romantiškas istorijas...

– Dėl to jaučiuosi rami, to visiškai nesureikšminu ir nekreipiu dėmesio į tai. Mes labiau koncentruojamės į darbą ir šokio kokybę. Tai, kas buvo jo asmeniniame gyvenime, yra jo reikalas.

– Šokių projekto pirmininkas yra tas pats serialo Feliksas Šmakovas, kurio dukrą vaidinate. Tikitės ir čia J. Smorigino „tėviško“ palankumo?

– Serialas ir šokiai – du skirtingi projektai, kurių nereikėtų painioti. Viskas priklausys ne nuo to, kad seriale jis – mano tėvas, o nuo to, kaip pavyks pasirodyti. Viliuosi, kad jis mus vertins pagal tai, kiek mes padarėme. Kiek padarysime, tiek ir turėsime.

– Ar lengvai jus prikalbino šokti?

– Labai džiaugiausi gavusi pasiūlymą. Man tai unikali galimybė ne tik išbandyti labai daug naujų dalykų, bet ir parodyti kitas savo savybes, kurių žiūrovai dar nėra matę. Jie mane pažįsta iš serialo ir dažnai tapatina Mildą su Sandra. Tačiau Milda – visai kitokia.

– Kokia?

– Esu labai švelni ir kukli, o Sandrai toks dalykas kaip empatija ar žmogiškumas išvis neegzistuoja.

– Kokia būdavo jūsų vasara, kai nesimokėte šokti?

– Tik prieš metus baigiau studijas. Mano vasara prasidėdavo birželio vidury, du su puse mėnesio trukdavo atostogos. Studijos būdavo įtemptos. Tad vasarą ilsėdavausi, skaitydavau knygas, žiūrėdavau filmus, kaupdavau jėgas kitiems mokslo metams.

– Knygos ir filmai – jums geriausias poilsis?

– Man geriausias poilsis – miegas, o skaitymas ir filmų ar spektaklių žiūrėjimas – tobulėjimas, naujų impulsų paieška.