Du mylimiausi kvapai

Kvepalai, kuriuos sukūrė „Kilian". Mantas sako, kad jo kolekcijoje - gal septyniasdešimt kvepalų buteliukų, tačiau šie, laikomi juodoje dėžutėje - išskirtiniai, naudojami tik ypatingomis progomis. „Mėgstu ryškius, sodrius kvapus. Patinka man šio kvepalų kūrėjo darbai - kvepalai ir menas kartu. Šiais kvėpinuosi eidamas į ypatingas šventes. Tai - vieni brangiausių iš mano turimų kvepalų, nežinau tikslios kainos - gavau juos dovanų. Gal du tūkstančiai litų. Kasdien tikrai apsieinu su paprastesniais."

Kvapusis vanduo iš Prancūzijos. „Šis kvapusis vanduo man brangus tuo, kad jį padovanojo aktorė Aurelija Tamulytė. Buteliukas pirktas Paryžiuje prieš 20 metų, todėl turi savo vertę. Skirtas labiau šlakstymuisi, todėl ir kiekis toks didelis."

Raudona juostelė ant riešo

„Nešioju tokią jau 5 metus ir tikiu, kad ji apsaugo nuo piktos akies. Bet ji turi būti pašventinta ir užrišta artimo žmogaus - manoji iš Izraelio, pirkta prie Raudų sienos ir pašventinta. Be to, man ir gražu - aš nemėgstu aksesuarų, nenešioju nei laikrodžių, žiedų ar apyrankių, viską išdovanoju, o šita juostelė man netrukdo."


„Cartier" rašiklis

Šį rašiklį Mantas gavo 25-tojo gimtadienio proga nuo draugų kompanijos. „Dar nei karto juo nerašiau - laukiu ypatingos progos. Laikau namie, saugiai."


Tėvų nuotrauka

„Tai ne vienintelė mano turima tėvų nuotrauka, bet šita man tokia stilinga, jie labai gražūs čia. Daryta prieš kokius 30 metų ir dar niekam jos viešai nerodžiau. Namie ji kabo rėmeliuose."


Kvietimas į pirmojo „Mados reido" sezono pristatymą

„Laikau šitą kvietimą kaip atminimą, saugau. Nesitikėjau tokios sėkmės - pagalvokit, šeši sezonai tokiai nišinei laidai - juk tai nemažai. Ar tikiu laidos ateitimi? Niekada negali žinoti, kaip bus."


Jorge Cardarelli paveikslas

M.Petruškevičius sako, kad be paveikslų savo namų neįsivaizduoja. „Mano namuose kabo ne tik šis, o dar du Jorge Cardarelli paveikslai. Jis - vienas garsiausių šių laikų ispanų avangardistų. Kada nors galėsiu labai brangiai šiuos paveikslus parduoti", - juokauja Mantas.

Ramunės Piekautaitės šalis

„Ramunė - viena mėgstamiausių dizainerių, o šį šalikėlį aš gavau dovanų. Akylesni jau galėjo ir iš nuotraukų spaudoje pastebėti, kad šiuo aksominiu šaliku puošiuosi per visus svarbiausius renginius."


Vienas pirmųjų eskizų

Šis piešinys - tarsi atkirtis kritikuojantems Mantą ir teigiantiems, neva jis su mada neturi nieko bendra. M.Petruškevičius sako, kad mados pasauliu domisi nuo jaunų dienų ir kažkada eskizų paišymas buvojo kasdienybė. „Šį piešiau, kai manęs niekas nežinojo, nebuvau televizijoje - maždaug tada, kai dirbau floristu. Anksčiau daug piešiau, bet išsaugojau tik šį - kiti išsibarstę kažkur."


Knygos

Šiuo metu Jurgos Ivanauskaitės knygą „Viršvalandžiai" skaitantis Mantas iš savo kolekcijos išskiria tris: knygas apie „Versace" ir „Balenciaga" mados namus M.Petruškevičius įsigijo paauglystėje - būdamas keturiolikos - už savo sutaupytus pinigus.

Kitą - Marlene Dietrich biografiją anglų kalba - Mantas pirko Berlyno „blusturgyje". Stilistas sako, kad yra pamišęs dėl šios legendinės asmenybės ir domisi viskuo, kas susiję su M.Dietrich.


Akiniai, kuriais galima puoštis ir patalpoje

„Čia mano mėgstamiausi akiniai, nei vieni jiems neprilygsta. Su jais galima būti ir patalpoje. Nors visi dabar kritikuoja, kad su akiniais patalpoje būti - neskoninga. Aš jiems pritariu, bet šitie kitokie. Jie tik pusiau tamsinti, apačia šviesi, todėl juos galima nešioti ir lauke, ir patalpoje."

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)