Šių metų JAV ambasados priėmimu buvo paminėtos ne tik JAV Nepriklausomybės metinės, bet ir JAV ambasadorės Anne E. Derse išvykimas. Savo kalboje ji padėkojo Lietuvai už partnerystę ir šiltą priėmimą.

„Lietuva yra stipri JAV demokratinė partnerė, svarbi NATO narė. Esu laiminga, kad prezidentas Barackas Obama skyrė mane dirbti Lietuvoje. Dėkoju visiems, parodžiusiems man ir mano šeimai dėmesį. Pajutau svetingumą, kuriuo garsėja Lietuva“, - sakė Anne E. Derse.

Svečiai – diplomatai, politikai, verslininkai, žurnalistai, nevyriausybinių organizacijų atstovai ir visuomenės veikėjai - giedojo Lietuvos ir JAV himnus, stebėjo vėliavų pagerbimo ceremoniją bei vaišinosi užkandžiais. Priėmimo akcentu tapo JAV vėliavos spalvų tortas, svečiai taip pat tradiciškai buvo vaišinami ledais. Šventėje grojo „Rhythm Junkies", dainavo Emily Daina Šaras ir Rafailas Karpis.

Lyjant lietui į ambasadą išlydėti ambasadorės atvyko Valdas ir Alma Adamkai, Andrius Kubilius, televizijos laidų vedėja Violeta Baublienė, TV3 vadovė Laura Blaževičiūtė, Vilniaus universiteto rektorius Benediktas Juodka, Lietuvos gėjų lygos valdybos pirmininkas Vladimiras Simonko.

DELFI galerijoje - šventės akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)