Žinomų žmonių knygų skaitymai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Marijampolėje sulaukė didelio vaikų susidomėjimo – juose apsilankė daugiau kaip 1,5 tūkst. Lietuvos vaikų. Ištraukas iš savo mėgstamiausių vaikiškų knygų vaikams skaitė dainininkai Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Karina Krysko, TV laidų vedėjas Ignas Krupavičius, dailininkė Lina Žutautė, dainininkė ir žurnalistė Rūta Lukoševičiūtė, skirtingų kartų aktoriai Ineta Stasiulytė, Dominykas Vaitiekūnas, Nomeda Bėčiūtė, Virginija Kochanskytė, Vita Šiaučiūnaitė, Laimutis Sėdžius ir kt.

Taip pat Šeimų dienos, kurią surengė projektas „Drąsinkime ateitį“, metu vaikams skaitė ir savo mintimis apie knygas dalinosi aktorė Larisa Kalpokaitė, rašytojas Selemonas Paltanavičius ir Seimo narė Inga Valinskienė.

„Vaikystėje pati daug skaičiau ir labai džiaugiuosi, kad skaito mano vaikai. Manau, kad šiandien reikia ypač stengtis, kad skaitymas netaptų atgyvena, kadangi vis daugiau vaikų dėmesio atima kiti, ne tokie vertingi užsiėmimai. Vaikystėje ieškome atsakymų į įvairius klausimus, o aš tikiu, kad knygose pateikiami atsakymai daug įdomesni, vaizdingesni, lavinantys fantaziją ir vaizduotę. Vaikystėje suformuoti įgūdžiai – stiprūs ir reikšmingi. Jeigu vaikas nuo pat mažų dienų žinos, kad knyga – vienas geriausių jo draugų, jis neatsisakys jos visą gyvenimą“, - kalbėjo Seimo narė Inga Valinskienė.

Akcijos akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)