Iš pradžių svečiai jautėsi kiek nejaukiai, nes pūtė stiprokas vėjas. „Svarbiausios pareigos šiuo momentu yra kranisto, nes nuo jo viskas priklauso“, - humoro jausmo neprarado A. Pogrebnojus.

50 metrų aukštyje žvaigždės skanavo jautienos tartarą su rusiškais juodaisiais ikrais, gėrė prabangų šampaną. Vėliau buvo patiektas žuvies patiekalas: jūrų velnio file, paskaninta voveraitėmis bei žolelių padažu. Prie šio patiekalo svečiams pasiūlytas baltasis vynas, o desertui patiekta avietės, žemuogės ir pomidorai su saldžiu kremu.

Daugiau nei 30 pasaulio šalių aplankiusį projektą amerikietiškas ekonomikos žurnalas „Forbes“ įtraukė į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką. Pakėlimo metu 22 svečiai galėjo mėgautis ne tik sostinės panorama iki šiol nematytu rakursu, bet ir išskirtiniais patiekalais. Kartu su įžymybėmis į dangų kilo ir virtuvės šefas.

„Labai smagu, labai patiko. Prisiminsiu visą likusį gyvenimą. Iš pradžių buvo šiek tiek baisu, bet apsipratau ir pasimėgavau pietumis“, – naujienų portalui DELFI kalbėjo Jogailos Morkūno mylimoji Austėja Jablonskytė. Paklausta, ar dar kartą ryžtųsi pakilti ir pietauti 50-ies metrų aukštyje, A. Jablonskytė patikino, jog su draugais kiltų į viršų ne vieną kartą.

A. Pogrebnojus džiaugėsi galėjęs pažvelgti į Vilnių unikaliu rakursu. „Iš Gedimino pilies miestas atrodo vienaip, pakilus senamiestyje į viršų - kitaip. Įdomu pamatyti miestą iš neįprastos pozicijos. Iš pradžių visada nejauku, kai tave pakelia į 50 metrų aukštį. Vis dėlto švedai organizuoja, ne rusai. Jeigu organizuotų rusai, nežinau ar būtume kilę. Iš tiesų svarbus ne maistas, o pati atrakcija, nors galėčiau pasakyti, kad ir maistas buvo geras“, – DELFI kalbėjo Aleksandras Pogrebnojus. Paklaustas, kuris iš ragautų patiekalų buvo skaniausias, dizaineris neslėpė: „Desertas“.

Pasiteiravus, ar sulaukę pasiūlymo pasistiprinti 50-ies metrų aukštyje, dvejojo, A. Pogrebnojus sakė iš pradžių paklausęs sutuoktinės Monikos nuomonės, o ji, anot dizainerio – bebaimė, todėl sutuoktiniai pasiūlymą priėmė su džiaugsmu.

„Ši galimybė – unikali. Skrisdamas sraigtasparniu nuolat judi. Tuo metu pakilęs „Dinner in the sky“ gali apžiūrinėti miestą iš vieno taško. Kadangi Monika apskritai mažai ko bijo, pakilome. Nors aš aukščio bijau, vis dėlto pasitikėjau švedais“, – kalbėjo jis, o pasiteiravus, ar dar sykį su draugais pakiltų pasimėgauti miesto panorama ir gurmaniškais patiekalais, A. Pogrebnojus sakė, jog tikrai nedvejotų.

M. Račiūnaitė-Pogrebnojė taip pat džiaugėsi ekstremalia pramoga ir sakė nė kiek nebijojusi pakilti į viršų. Tuo metu A. Pogrebnojus mano, jog „Dinner in the sky“ galėtų keisti vietą. „Pavyzdžiui, būtų nuostabu, jeigu būtų galima papietauti Kernavėje, priešais piliakalnį“, – kalbėjo dizaineris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)