„Panevėžio pataisos namuose koncertuosiu jau ketvirtą kartą. Pirmą kartą ten apsilankiau vienas, antrą – su Jarmo, trečią – per Kalėdas. Šįkart dainuosiu su Vilties choru. Idėja kilo merginai, kuri tokiu būdu norėjo aplankyti ir padaryti staigmeną savo brangiam žmogui, kuris šiuo metu kali. Išklausęs istorijos sutikau. Po pirmojo koncerto pataisos namuose pamačiau, kiek atvežu šviesos ir laimės į šiuos namus, tiesiog negalėjau atsisakyti koncerto. Jos man – tokios pačios moterys, kurios vaikšto gatvėse, parduotuvėse, niekuo nesiskiriančios nuo kitų. Labai gerai pasikraunu ten, jos labai daug duoda“, – naujienų portalui DELFI pasakojo R. Kirilkinas ir pridūrė, jog po koncertų su moterimis pabendrauja. Anot dainininko, moterims, dienas leidžiančioms už grotų, labiausiai trūksta bendravimo.

„Panevėžio pataisos namuose kali apie 300 moterų. Koncertuosiu ir joms, ir personalui. Aš jiems – savas. Kaskart aplankau ir kitą kalėjimo korpusą, kuriame kali mamos su vaikais. Nuvežu vaikams žaisliukų, drabužėlių, saldainių – iš draugų surenku įvairių daiktų, sukraunu maišą dovanų. Vaikai išlydi mane su ašaromis.

Atlikėjas sako, jog jam tiesiog gera daryti gerus darbus. R. Kirilkinui teko girdėti, jog kai kurie jo kolegos nesutinka koncertuoti pataisos namuose dėl pernelyg menko atlygio arba kai prašo koncertuoti neatlygintinai. Dainininkas įsitikinęs, jog pinigai neatstoja emocijų, kurias atlikėjai gauna po koncertų pataisos namuose.

„Koncertuosiu ekspromtu, keletą dainų padainuosiu su nuteistosiomis, o po to – mano koncertas“, – apie trečiadienio planus pasakojo R. Kirilkinas.

Atlikėjas, pasakodamas apie trečiadienio koncertą Panevėžio pataisos namuose, prasitarė, jog pirmą kartą ten važiuoti baiminosi. Ruslanas sakė matęs daugybę filmų, kur kalėjimas buvo rodomas kitaip nei jis pamatė tikrovėje.

„Panevėžyje – kaip namuose, tik kad kambariuose po kelis žmones gyvena. Kalinės turi ir TV, ir grotuvus, ir labai gražiai gyvena, gražiai rengiasi ir save prižiūri. Mano koncertai pataisos namuose tapo tradicija.

Tiesa, atlikėjo netrukus laukia ir koncertai Anglijoje. Čia jis koncertuoja kiekvienais metais.

„Jie yra išsiilgę lietuviškos muzikos ir susibūrimų su tautiečiais. Tuo pačiu aplankau ir draugus, gyvenančius ten, šluoju drabužių parduotuves, todėl iš Londono dažniausiai parvažiuoju be honorarų. Koncertai Londone – kitokie nei Lietuvoje, tiesiog daugiau bendrauju su publika. Mano koncertas Londone – birželio 23, Oksforde pasirodysiu birželio 30-ąją. Rugpjūtį pasirodysiu Švedijoje, rugsėjį – Škotijoje, o spalį – koncertų turas Amerikoje su Evelina Anusauskaite“, – apie koncertų planus pasakojo R. Kirilkinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (371)