„Šios gastrolės visai kūrybinei grupei buvo ypatingos tuo, kad pasirodėme antroje iš dviejų pagrindinių vietų, kuriose, mano manymu, ir turėtų būti vaidinamas V.Šekspyro „Hamletas“. 2001 metais mes šį spektaklį suvaidinome Danijoje, Elsinoro pilyje, kurioje pagal pjesę ir vyksta tikrasis veiksmas. O šįkart tai buvo garsusis „Globe“ teatras, kuriame kadaise kūrė ir dirbo pats V.Šekspyras. Ne viena jo pjesė parašyta specialiai šiam teatrui bei pritaikyta prie jo specifikos, - pasakoja A.Mamontovas. - Aišku, beprotiškai didžiulė garbė buvo užbaigti šešias savaites trukusį festivalį. E.Nekrošiaus spektaklis buvo garbingiausioje pozicijoje ir vainikavo šį festivalį.“

Per 15-ka metų su „Hamletu“ dainininkas išmaišė visą pasaulį, tačiau „Globe“ teatras jam paliko bene giliausią įspūdį. Prie Temzės upės stovintis medinis apvalus pastatas be stogo, pastatytas pagal tam tikrus matematinius dėsnius ir apskaičiavimus, anot jo, iš tiesų turi ypatingą aurą.

„Teatras yra po atviru dangumi, balkonuose vietos sėdimos, o priešais sceną – tik stovimos. Man dar neteko vaidinti tokiame teatre“, - dalinasi įspūdžiais A.Mamontovas.

Režisieriui E.Nekrošiui teko adaptuoti „Hamletą“ specialiai šio teatro scenai. „Pagal jų reikalavimus, pusketvirtos valandos trukmės spektaklį sutrumpinome iki dviejų valandų. Pradžioje baiminomės, kad spektaklis neteks savo svorio, tačiau taip nebuvo. Nepaisant to, kad scenoje neleido naudoti ugnies ir lietaus, publika reagavo labai gyvai“, - šviežiais įspūdžiais dalinosi Hamleto vaidmenį sukūręs menininkas.

Pasirodymas V.Šekspyro teatre, pasak A.Mamontovo, buvo tarsi antra spektaklio premjera. Per tuos metus trupė turėjome gausybę įvertinimų bei pasirodymų didžiausiose teatrų salėse, tačiau tik dabar E.Nekrošiaus „Hamletas“ atgijo naujam gyvenimui.

„Mačiau, kad ir režisierius buvo labai laimingas. O jis yra iš tų žmonių, kurie santūriai reiškia savo emocijas. Tačiau šįkart jų net nesistengė suvaldyti - akivaizdžiai matėsi, kad Eimuntas pilnas džiaugsmo“, - pastebėjo dainininkas, rudenį su „Hamleto“ trupe išvykstantis į gastroles Italijoje.

Lietuvių viešnagė Londone sutapo su karalienės Elžbietos II-osios karūnavimo jubiliejumi. Todėl aktoriai turėdami laisvo laiko turėjo galimybę iš arti stebėti šias viso pasaulio dėmesį sutraukusias iškilmes. „Sekmadienį turėjome du spektaklius, tarp kurių buvo pertrauka. Jos metu Temzės upe kaip tik plaukė įspūdingas laivų paradas. Kadangi V.Šekspyro teatras stovi ant upės kranto, visą reginį galėjome stebėti iš labai gerų pozicijų“, - džiaugėsi A.Mamontovas.

Beje, dainininkas šioje kelionėje spėjo įgyvendinti ir savo vaikystės svajonę apsilankyti Gario Numano koncerte. „Jis yra vienas mano mėgstamiausių atlikėjų nuo mažų dienų, todėl labai apsidžiaugiau, kad turėjau vieną laisvą dieną prieš spektaklį nueiti į jo koncertą“, - užsiminė atlikėjas, savo socialinio tinklapio paskyroje prisipažinęs, kad tąvakar scenoje jis pamatė savo dievą.

Nuotraukų galerijoje - "Hamleto" spektaklio ištrauka iš V.Šekspyro "Globe" teatro:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)