Teismas, atsižvelgęs į faktines aplinkybes - teisės pažeidimo protokolą, pareigūnų tarnybinius pranešimus, liudytojų parodymus, alkotesterio parodymus, taip pat į pažeidėjo asmenybę (jis anksčiau baustas už kelių eismo taisyklių pažeidimus, tame tarpe ir už automobilio vairavimą neblaiviam) priėmė nutarimą.

Nemalonumai su teisėsauga A.Rimiškiui kilo po to, kai jis balandžio 15 d. Kuršėnų rajone buvo sustabdytas įtariamai vairavęs automobilį neblaivus. Įvykio vietoje pareigūnai jam nustatė vidutinį girtumą – 1,89 promilės. Tiesa, gegužės mėnesį vykusiame teisme atlikėjas bandė įtikinti teisėją savo nekaltumu teigdamas, kad išsinuomotą automobilį „Renault Espace“ vairavo ne jis, bet jo kolega. Pagal A.Rimiškio parodymus, jis įvykio dieną prie vairo nesėdo.

Pareigūnams įtarimą sukėlė atlikėjo pasakojimas, kad tąkart automobilio priekyje sėdėjo keturi keleiviai, nes galinė automobilio dalis buvo užkrauta muzikos instrumentais. Pajutę svilėsių kvapą vyrai esą sustojo pakelėje, tačiau iš mašinos išlipo būtent A.Rimiškis, nes, anot jo pasakojimo, vairuotojas ieškojo, kaip atidaryti automobilio gaubtą.

Pareigūnų pasakojimu, tądien vykusio reido metu jie pastebėjo patrulių akivaizdoje pro vairuotojo dureles išlipusį vyrą, panašų į A.Rimiškį, kuris nuskubėjo prie miniveno bagažinės ir pro galines dureles išleido keleivį. Jis, anot liudininkų, ir vairavo minėtąją transporto priemonę.

Tai – jau ne pirmas A.Rimiškio nusižengimas, dėl kurio jis turi bėdų su teisėsauga. Sausį A.Rimiškis buvo patekęs į avariją Mažeikių rajone. Tada atlikėjas tikino, kad dėl prastų oro sąlygų automobilio nesuvaldė jo operatorius. Mašina nulėkė nuo kelio, vertėsi ir įkrito į tvenkinį.

Gegužės mėnesį Klaipėdos miesto apylinkės teismas pripažino A.Rimiškį kaltu civilinėje byloje apgaule vengus sumokėti už darbus per 50 tūkst. Litų. Dainininkui buvo skirta 30 valandų viešųjų darbų dirbti be atlygio sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais priežiūros reikalaujančiais asmenimis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (379)