Sagės pavidalo apdovanojimas jubiliatei buvo įteiktas už visus gyvenimo nuopelnus kinui. Italų kino metro Federiko Felinio gerbėja I.Keidošiūtei kolektyvas jubiliejaus proga taip pat įteikė bilietą į Rovinio miestą Italijoje, kur ir palaidotas jos kumyras.

Atsidėkodama už sveikinimus I.Keidošiūtė kaip tik prisiminė mylimiausius F.Felinio žodžius: “Dar užvakar buvau pats jauniausias visuose kolektyvuose, visose užstalėse. Kaip, po galais, galėjo atsitikti, kad per kelias valanadas aš staiga pasenau? Tačiau jaučiuosi, kad visiškai nepasikeičiau. Tik įžengiau į septintą dešimtmetį. Galima sakyti, kad juodraštį pragyvenome, švarraštis manęs dar laukia ateityje.”

Daug metų kalbinusi iškiliausias Lietuvos kino ir teatro asmenybes, rašiusi apie ryškiausias Holivudo žvaigždes, bendravusi su pasaulio kino žvaigždėmis, apvažiavusi beveik visus tarptautinius kino festivalius kino kritikė jubiliejaus proga sulaukė gausių kolegų sveikinimų. Artimiausi I.Keidošiūtės bičiuliai nešykštėjo su svečiais pasidalinti ir smagiais prisiminimais apie sukaktuvininkę.

Laidų vedėja ir prodiuserė Lolita Bytautaitė prisimena, kaip kadaise televizijos vadovas Laimonas Tapinas negailestingai pašmaikštavo su moterimis pasakęs, kad į kino laidą, kurią tuomet L. Bytautė kūrė su I.Keidošiūte, atvažiuos aktorius Žeraras Depardjė. “Atitinkamą dieną mes paruoštoje studijoje laukiame pasiruošę, su racijomis kolegos stebi pro langus, kada Izolda grįš iš traukinių stoties su Žeraru… Tačiau jis neatvažiavo”, - juokiasi prieš daug metų nutikusią istoriją.

Tačiau I.Keidošiūtė sakė tvirtai tikinti, kad jai pavyks susitikti su šiuo legendiniu prancūzų aktoriumi. Juo labiau, kad šamsų iš tiesų yra, nes “Kino pavasaris” šiais metais bus rengiamas bendradarbiaujant su Prancūzų institutu.

Iškilminga proga vakaro kaltininkę sveikino ne tik televizijos, bet ir teatro bei kino žvaigždės: Janina Lapinskaitė, Algimantas Puipa, Vaiva Mainelytė, Eglė Gabrėnaitė, Violeta Podolskaitė, Saulius Siparis, Vytenis Pauliukaitis ir kt.

Po sveikinimo kalbų buvo parodytas ir dokumentinis kino filmas, kurį apie I.Keidošiūtę sukūrė jos kolegos.

Nuo 1975 metų televizijoje dirbanti I.Keidošiūtė rengė ir vedė televizijos laidas „Versmės“, „Teatro gyvenimas“, „Kino ir televizijos pasaulyje“, „Kino klubas“, „Kino pasaulyje“, „Toli nuo Holivudo“, „Elito kinas“, „25 kadras“.

Gimtadienio akimirkos - DELFI nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)