Trumpam į renginį užsukusi A.Stonytė-Budzinauskienė dirstelėjo į futbolo aikštėje prakaituojančius LRT darbuotojus ir buvusius žalgiriečius, šnektelėjo su kolegomis.

Į sezono uždarymo šventę atvyko prodiuseris Laurynas Šeškus. Varžyboms teisėjavo sporto žurnalistas Vytaras Radzevičius, komentavo – pats šiame renginyje varžybose žaidęs ir kojos traumą patyręs Tautvydas Meškonis.

Televizijos vaišių ragavo politikė Dalia Teišerskytė, kolegas palaikė Darius Užkuraitis, palaikymo komandoje buvo ir „Labas rytas“ vedėja Eglė Daugėlaitė, dviračiu į šventę atvažiavo Ignas Krupavičius. Televizijos vadovas Audrius Siaurusevičius savo darbuotojų varžybų nestebėjo – jis šiuo metu išvykęs.

Pirmosiose futbolo varžybose prieš komandą „Apsauga“ laimėjo „Radijas“, antrosiose – lygiosios tarp „LRT jungtinės komandos“ ir buvusių žalgiriečių.

LRT užkariavęs sporto virusas vasarą apims visą Lietuvą

Jau tampa tradicija, kad vasarą LRT dirba išsijuosusi. Šiemet Lietuvos televizijos žiūrovų laukia du įspūdingi, prie ekranų prikaustantys renginiai: UEFA Europos futbolo čempionatas 2012 ir Londono olimpinės žaidynės.

Sporto viruso apimta Lietuvos televizija ketvirtadienio vakarą vykusioje sezono uždarymo šventėje pagrindines ateinančios vasaros sporto transliacijas pristatė žiniasklaidai. Rengdamasis joms, visuomeninis transliuotojas į azartišką futbolo turnyrą sutelkė net devynias komandas. Turnyrą laimėjo „Radijo“ komanda, kurioje žaidė žurnalistai Arvydas Urba, Aistė Plaipaitė, Tautvydas Meškonis, Darius Kuodis ir Ramūnas Grumbinas.

Birželio 8 – liepos 1 dienomis LRT tampa oficialiu UEFA EURO 2012 transliuotoju. Futbolo rungtynės vyks Lenkijoje ir Ukrainoje. Pirmosios varžybos vyks jau kitą penktadienį, birželio 8 d., tarp Lenkijos ir Graikijos (nuo 19 val.) bei Rusijos ir Čekijos (nuo 21.45 val.). Visas UEFA EURO 2012 rungtynes komentuos Tautvydas Meškonis ir Saulius Nalivaika. Kiekvieną dieną rungtynių pertraukose ir joms pasibaigus bus rodoma speciali laida „UEFA EURO 2012 studija”, kurioje patyręs futbolo aistruolis ir žaidėjas Vytaras Radzevičius su futbolo ekspertais aptars karščiausias čempionato aktualijas.

Lietuvos radijas irgi įsilies į futbolo aistras – kiekvieną dieną klausytojus pasieks dinamiškos ir išsamios 10 min. apžvalgos „Ryto garsuose“.

Naujųjų technologijų gerbėjai šiemet bus apdovanoti įspūdingais projektais: tai oficiali EURO2012 svetainė Lietuvoje ir programėlė, skirta išmaniesiems telefonams.

Nuolatiniai naujienų reportažai, turnyrinių lentelių suvestinės, nespėjusiems pamatyti rungtynių tiesiogiai – susitikimų vaizdo įrašai – visa tai oficialioje UEFA Europos futbolo čempionato 2012 interneto svetainėje adresu www.lrt.lt/euro2012.

Dar iki Olimpiados, liepos 6 d. startuos laida „Lietuvos liepsna“, kurią ves Žygis Stakėnas. Olimpinė dvasia atkeliaus į atokiausius Lietuvos miestelius ir kaimus, iš kur yra kilę Lietuvos olimpiečiai. Simbolinė olimpinė ugnis bus nešama ir įžiebiama olimpiečių gimtinėse.

Liepos 6-ąją minėsime ne tik Valstybės dieną, bet visi bursimės Vilniaus Vingio parke, kur drauge su Lietuvos moksleiviais švęsime tradicinę Dainų šventę, vieną iš reikšmingiausių ir didžiausių Lietuvos kultūros reiškinių, kuris savo dvasia prilygsta senosioms Graikijos olimpinėms žaidynėms.

Šios šventės metu Vilniaus Vingio parke bus įžiebiama simbolinė olimpinė ugnis, bus duotas startas 20 dienų ugnies kelionei aplink Lietuvą, kurios metu bus aplankytos visų Lietuvos olimpiečių gimtosios vietos. Gimtuosiuose sportininkų miestuose ar miesteliuose bus organizuojamos Olimpinės ugnies sutikimo ir įžiebimo šventės. Renginių metu pristatomas šio krašto sportininkas, pagerbiami jo treneriai, jo sporto šaka. Renginio metu uždegamas Olimpinis aukuras, kuris liks rusenti iki Londono Olimpiados pradžios.

Laidos apie Olimpinės ugnies kelionę bus rodomos kasdien nuo liepos 6 d. iki 26 d. Liepos 27 d.- Olimpiados atidarymo dieną – projekto kulminacija. Visi drauge parodysim pagarbą sportininkams – geriausiems iš geriausių!

Kartu su olimpinės ugnies uždegimu prasidės ir olimpinis maratonas visuose LRT kanaluose. Lietuvos televizija jau dabar yra pasirengusi transliuoti daugiau nei 200 val. olimpinių varžybų. Nebus praleistas nei vienas Lietuvos rinktinės startas. Kiekvieną dieną po „Panoramos“ „Olimpinė studija“ iš Vilniaus apžvelgs ne tik dienos rezultatus ir būsimas varžybas, bet ir tiesiogiai jungsis į Londono biurą, kur mūsų patyrę žurnalistai pristatys karščiausias žinias iš šios vasaros pasaulio sporto sostinės.

Neabejotinai Olimpiados metu didelė Lietuvos dalis leis laiką prie jūros. LRT bus taip arti jūsų – Palangoje bus įrengta pajūrio TV studija, kuri veiks visos Olimpiados metu. Čia bus galima stebėti varžybas dideliame lauko ekrane, bus tiesioginiai pasijungimai į Vilniaus studiją. Taip pat poilsiautojai bus įtraukti į įvairias sporto šakas: krepšinį, futbolą, plaukimą baidarėmis, tinklinį, rankinė dviračių sporto ir dar daug kitų.

Londonas – Vilnius – Palanga bus sujungi tiesioginiu televiziniu tiltu.

Lietuvos radijo klausytojai kiekvieną dieną sulauks pačių greičiausių žinių iš Londono: tai bus karščiausi interviu iš aikštelių ir aikščių, tiesioginės krepšinio varžybų transliacijos, apžvalgos ir dar daugiau.

2012 m. Londono olimpines žaidynes LRT pasitinka su šūkiu „Mūsų mintys Londone!“.

DELFI galerijoje – LRT sezono uždarymo šventė:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)