Kristina Žukauskaitė - 22 metų alytiškė, šiuo metu studijuojanti Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete. DELFI žiniomis, mergina yra viena iš geriausiai besimokančių studenčių.

"Konkurse dalyvauti pasiūlė "Pramogų Akademija". Akademijos vadovų manymu buvau tinkamiausia sudalyvauti šiame konkurse, todėl tokios galimybės tikrai nenorėjau atsisakyti. Sužinojau apie konkursą likus dviems savaitėms iki pradžios, tad buvo labai sunku viską greitai pasiruošti - talentas, tautinių drabužių, vakarinės suknelės paieškos ir pan. Su tėvelių bei agentūros pagalba išsprendėm visas problemas ir buvau pasiruošusi atstovauti Lietuvai", - sako DELFI sveikinimus maloniai priėmusi mergina.

Ji teigia, kad važiuodama tikėjosi kažką laimėti, nes iškart buvo pastebėta organizatorių: "Pirmiausia renginio metu buvau išrinkta kalbėti apie ekologines problemas, o kadangi studijuoju ekonomiką, man ši tema buvo labai artima. Taip pat buvau atrinkta į geriausiųjų penketuką talentų rungtyje ir turėjau galimybę parodyti savo kūrybos šokį per finalą. Visuose pasirodymuose buvau pirmoje eilėje, pačiame centre. Kadangi esu šokusi 12 metų, tai šokių mokytojai manimi visiškai pasitikėjo. Pirmos vietos tikrai nesitikėjau ir kai išgirdau mūsų šalies pavadinimą, negalėjau sulaikyti ašarų, labai daug emocijų užplūdo vienu metu".

Lietuvė pasakoja kaip prizą gavusi pačią gražiausią karūną, statulėlę su nugalėtojos vardu ir didžiulę puokštę gėlių. "Nesvarbu prizas, svarbiausią, kad buvau įvertinta", - pridūrė gražuolė.

Renginio aprašyme skelbiama, jog konkursas organizuojamas reklamuoti turizmui pietų Kinijoje. Jame kviečiamos dalyvauti 18-26 metų merginos, kurių ūgis - ne mažesnis kaip 1,72 m.

Konkurse iš viso dalyvavo 52 gražuolės.

"Didžiausią įspūdį paliko Kinijos kultūra, gamta, žmonės. Pirmas dalykas, į kurį atkreipiau dėmesį tik atvažiavus, buvo spalvos. Vaizdas primena mūsų žiemos šventes, kai viskas mirga ir blizga. Pastatai, medžiai dekoruoti spalvotom girliandom, lemputėm, o tai tikrai privertė šypsotis, juk tokie maži dalykai ir sukuria mūsų nuotaikas bei jausmus. Kitas dalykas, kuris įstrigo, kad žmonės čia kalba apie ekologinius dalykus, globalinį atšilimą, gamtos sukeltas nelaimes. Skatina žmones taupyti gamtos išteklius ir kurti sveikesnį - žalią pasaulį. Šie žodžiai buvo ir mano minėtoje kalboje, o, kaip ir sakiau, man ši tema labai artima", - pasakojo jau į Lietuvą besiruošianti K.Žukauskaitė.

Konkurso akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)