Kaip teigė viena iš renginio globėjų, UNICEF Geros valios ambasadorė, aktorė Virginija Kochanskytė, mažylių bėgimo po UNICEF vėliava misija – papasakoti vaikams apie pasaulį jiems suprantama kalba. „Be baisybių ir be siaubų, tačiau nuo ankstyvos vaikystės ugdant jų suvokimą ir solidarumą. Taip lašas po lašo brandinamas jaunas žmogus. Juk vaikai mokosi per patyrimą, jiems įdomiausia – žaidimai, buvimas su draugais, šypsenos“, – renginį apibūdino garsi menininkė.

Dailininko R. Valeikio nuomone, tam, kad pajustumėme gyvenimo skonį ir įvertintumėm, kokie laimingi iš tikrųjų esame, kiekvienam iš mūsų gali padėti ir kontrastai. „Mes skundžiamės kylančiomis kainomis, tačiau pasaulyje apstu vaikų, kurie negali sau leisti pavalgyti daugiau nei kartą per dieną. Žmogus yra žmogus visų pirma todėl, kad sugeba į save pažiūrėti iš šono ir justi užuojautą kitam. O jei padėti kitiems galima su malonumu, kodėl neprisijungus? Geriausias būdas pakelti sau nuotaiką yra sportas. Per jį galima siekti ne tik gerų rezultatų, bet ir parodyti solidarumą pasaulio mažiesiems vargšams“, – bėgimą „Už kiekvieną vaiką“ įvertino R. Valeikis, jame dalyvausiantis su sūnumi Pauliumi.

Rimas Valeikis su sūnumi

Dainininkė I. Starošaitė prisipažino, jog bėgimui su šeima ruošėsi iš anksto. „Kadangi oras buvo prastokas, su sūnumi Vakariu ir aviganiu Aru „apšilinėjome“ mūsų namo laiptinėje“, – juokėsi dainininkė. Moters teigimu, Vakariui, viešėjusiam Venesueloje, ne kartą teko matyti skurstančius ir badaujančius vaikus, tad jam net nekilo klausimas, ar prisijungti prie UNICEF rungties. „Vis dėlto eisime visų pirma ne sportuoti, o dalyvauti gražioje ir reikalingoje šventėje“, – sakė I. Starošaitė.

Susisiekimo ministras E. Masiulis į Vingio parką keliaus su devynerių metukų dvynukais Elze ir Viliumi.

Vingio parke vyksiančio Vilniaus pusmaratonio vaikiškoje UNICEF rungtyje mažyliai nuo 3 iki 12 metų amžiaus kviečiami išbandyti 500 m. distanciją ir bėgti už pasaulio vaikus. Bėgimas startuos žaisminga mankštele, vaikai sužinos daug naujo apie mažylių padėtį pasaulyje, o visi dalyviai bus apdovanoti UNICEF padėkos raštais ir džiaugsis atminimo dovanelėmis.

Planuojama, jog Vingio parko takelius mins per 300 mažųjų vilniečių. Bėgime dalyvaus ir būrys Antano Vienuolio pagrindinės mokyklos auklėtinių. Kaip tvirtino šešiametis šios mokyklos moksleivis Vytas, jis pasiryžęs įveikti maratoną todėl, kad kitiems vaikams reikia padėti, jie liūdi, neturi žaislų, jiems blogai ir skauda. Jo klasiokė Deimantė sakė, jog bėgimas bus gera proga mamoms ir tėčiams atsivesti savo vaikus, linksmai praleisti laiką, pabėgioti ir gauti dovanų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją