Vėžiu sirgęs rastafarizmo skelbėjas B.Marley mirė 1981-aisiais, būdamas 46 metų. Jis buvo palaidotas netoli savo gimtojo Jamaikos miesto Sent Ano.

Tačiau Rita siekia, kad jos vyras amžino poilsio atsigultų Šašerėje, esančioje į pietus nuo Etiopijos sostinės Adis Abebos. Minėtame mieste gyveno didelė rastafaritų bendruomenė, kai paskutinis šalies imperatorius Haile Selassie (Hailė Selasijė), kuris iki karūnavimo buvo tituluojamas Ras (sosto įpėdiniu) Tafari, jiems čia davė 500 akrų žemės.

Vėliau mesianistinio rastafaritų judėjimo nariai ėmė laikyti imperatorių mesiju arba pačiu Dievu, kurio karūnavimas buvo ženklas, kad prasideda juodaodžių grįžimas į Afriką.

Našlė tvirtina vykdanti paties B.Marley norą ir sako, kad jos ketinimus palaiko Etiopijos vyriausybė ir Bažnyčios pareigūnai.

"Mes dedame pastangas perkelti jo palaikus į Etiopiją. Toks buvo paties Bobo troškimas. Visas jo gyvenimas sukosi aplink Afriką, o ne Jamaiką", - teigė Rita.

"Kaip galima iškeisti žemyną į salą? Jis turi teisę atsigulti amžino poilsio ten, kur norėtų. Toks buvo jo tikslas. Etiopija yra dvasinė jo poilsio vieta. Dabar tinkamas laikas jį perlaidoti, nes šiais metais jam būtų suėję 60 metų", - sakė ji.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją