Galėjo likti automobilių mechaniku

Pasireiškęs kaip talentingas šokėjas, sužėrėjęs kaip kino aktorius, interneto portaluose išrinktas seksualiausiu Lietuvos vyru, mados pasaulyje stilingiausiu, - anketose apie save kukliai pažymi: Mantas Jankavičius - atlikėjas.

Į pramogų pasaulyje pelnytus titulus Mantas žvelgia su atlaidžia šypsena: „Išrinko – tai išrinko. Aš tuose konkursuose nesivaržiau, tai ne mano žaidimai. Niekada nelipu per kitų galvas, kad tapčiau pirmas. Man nereikia būti pagrindiniam, kad įrodyčiau, koks esu „kietas“. Tiesiog gyvenimas šiuo metu pasiūlo iššūkius, o aš prisiimu atsakomybę ir iš visų jėgų stengiuosi viską padaryti kaip įmanoma geriau“, - sako Mantas.

Šalia žodžio „atlikėjas“ Mantas galėtų įrašyti esąs ir autotransporto mechanikas – turįs ir tokią specialybę. Išmestas iš Kėdainių vidurinės mokyklos tarsi būtų negabus, nieko vertas, ar tų laikų terminu „sunkiai aklėjamas“, baigė politechnikos mokyklą. „Galėjau dirbti Kėdainių pieninėje ir taisyti „gazelkas“, - su šypsena sako garsenybė. Tačiau jaunuoliui to neužteko, jaunatviškas maksimalizmas vedė toliau.

Pūtiko žaliu kostiumu karjera nesuviliojo

Meno pasaulis ir scena Mantą traukė nuo vaikystės. Trylikametis jau dainavo Kėdainių roko grupėje „Tylos zona“, muzikos mokykloje grojo klasikine gitara. Nusprendęs grįžti į gimtąjį Vilnių stojo į Vilniaus konservatoriją studijuoti muzikos vadybos. Neįstojo, bet gavo pasiūlymą ten pat studijuoti trombono specialybę. Po to dar ketverius metus mokėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ir įgijo dvi specialybes – trombonininko ir vokalisto.

Galėjo, kaip pats sako, „būti „atsipūtusiu“ pūtiku ir groti kokiame nors orkestre vilkėdamas „žaliu kvailu kostiumu“, tik tokia perspektyva ir vėl nesužavėjo. Jis pasirinko Andželikos Cholinos šokio teatrą „Tango in Fa“, tapo trupės šokėju.

Nuojauta, kad gali pamėginti kurti ir visai nebūtinai tik dainas ar tekstus, - neapvylė. Lyg iš dangaus nukrito pribloškiantis pasiūlymas vaidinti Tadą Blindą. Moderni kino versija jau pristatyta Kijeve, Indijoje, tuoj nukeliaus į Pekiną... Kas žino, ką fotogeniškos išvaizdos lietuvaičiui pasiūlys pasaulio režisieriai...?

Vaidmuo – lyg specialiai parašytas Mantui

Šiomis dienomis Mantas Jankavičius kuria vaidmenį režisieriaus ir aktoriaus ir režisieriaus Dainiaus Kazlausko režisuojamame spektaklyje. Oskaro laureato, vieno garsiausių Brodvėjaus scenaristų L.Geršo pjesėje „Laisvi drugeliai“. skambės Manto kūrybos dainos, atliekamos, žinoma, autoriaus.

Pjesėje, anot Manto, lengvai ir suprantamai pasakojami kasdieniai paprastų žmonių tarpusavio santykiai, skleidžiasi jaunatviško maksimalizmo, meilės, o kartu ir atsakomybės už kitą žmogų jausmas.

„Muzikiniais intarpais praplėsti erdvę ir mano dainavimu kurti spektaklio atmosferą – režisieriaus sprendimas“, - kalba Mantas. Jo herojus – ne visai paprastas jaunas žmogus, jis kitoks. Tačiau tai – pjesės intriga.

D.Kazlauskui premjera – irgi savotiškas iššūkis, - jis režisuoja spektaklį „pirmąsyk už Vilniaus ribų“. Tačiau artėjant premjerai režisierius jau gali tvirtai pasakyti, kad pagrindinio vaidmens atlikėjas – tikras atradimas. Jauno dainininko ir muzikanto Donaldo, siekiančio gerokai daugiau, negu pametėja likimas, vaidmuo pasirodė lyg specialiai parašytas Mantui.

Balandžio 14, 15, 21 d. 17:00 val. Juozo Miltinio dramos teatre

Balandžio 18, 19 d. 18:00 val. Juozo Miltinio dramos teatre

Gegužės 10 d. 19 val. „Laisvi drugeliai“ Klaipėdos Žvejų rūmuose

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)