"Britanijoje Elvis šiuo metu populiaresnis nei bet kada anksčiau", - sakė vienas jo antrininkas, 52 metų Martinas Foxas iš Blakpulio Šiaurės Anglijoje.

M.Foxas, kuriam labiausiai patinka "Suspicious Minds" ir "The Wonder of You", tikisi, kad į jo rengiamą ir tris dienas truksiantį Elvis gerbėjų suvažiavimą Blakpulyje atvyks 300 svečių iš visos Europos. Šio suvažiavimo tikslas - išrinkti "geriausią Elvis mėgdžiotoją" visame žemyne.

"Karaliaus" garbinimas Didžiojoje Britanijoje yra sena tradicija. E.Presley gerbėjų klubas, vienijantis 20 tūkst. narių, šalyje buvo įkurtas 1957-aisiais - metai po to, kai šis jausmingas maištininkas įsiveržė į muzikos sceną.

Didžiojoje Britanijoje ketinama pakartotinai, po vieną per savaitę, išleisti 18 E.Presley singlų, kurie yra užėmę pirmąsias populiariausių dainų sąrašų vietas.

Savaitės vidurio pardavimai rodo, kad sekmadienį "Jailhouse Rock" gali atsidurti pirmojoje Jungtinės Karalystės populiariausių singlų sąrašo vietoje ir tapti 999-uoju singlu, užėmusiu pirmąją šio sąrašo vietą.

"Tai būtų fantastiškas ir tikrai deramas būdas atšvęsti Elvio jubiliejų", - sakė muzikos parduotuvių tinklo HMV atstovas. Kitą savaitę išleidžiama "One Night", galėtų užimti tūkstantąją vietą, prognozuoja žinovai.

Prancūzija ir Vokietija prisideda

E.Presley muzika tebėra labai populiari ir Prancūzijoje, kur pernai miuziklą "Elvio istorija" pasižiūrėjo tūkstančiai žmonių. Sausio pabaigoje šis šou Paryžiuje vėl pradedamas rodyti ir bus rodomas pustrečio mėnesio.

"Kasmet su visais gerbėjais švenčiame jo gimtadienį", - sakė Patrickas Renassia (Patrikas Renasia), Paryžiaus centre esančios parduotuvės, kurioje galima įsigyti "karaliui" priklausiusių daiktų, vadybininkas. Pasak jo, gerbėjai susirinks į Elvio muziką atliekančių grupių koncertą.

Amerikoje svarbiausios iškilmės vyks Elvio namuose Memfyje, kur jis 1977-ųjų rugpjūtį, būdamas 42 metų, mirė sustojus širdžiai.

Įvairūs jo gimtadieniui skirti renginiai truks keturias dienas; tarp jų bus koncertas, kurio metu jo muziką atliks Memfio simfoninis orkestras.

Vokietijos, kur Elvis tarnavo būdamas armijoje, kolekcininkai jam priklausiusius daiktus paskolino Bonoje atidaromai parodai, skirtai, kaip sakė vieno laikraščio apžvalgininkas, "uraganui, kuris į nuobodžią 6-ojo dešimtmečio Vokietiją atnešė gaivaus oro gūsį".

Gerbėjai taip pat galvojo, kaip šiandien atrodytų Elvis, jei dar būtų gyvas. Vienas "Newsday" skiltininkas rašė: "Tik įsivaizduokite - 70 metų Elvis. Balti zomšos batai. Truputį daugiau pokalbių, truputį mažiau veiksmo".

Rimčiausiems E.Presley gerbėjams lažybų tarpininkas Williamas Hillas pranešė, kad britai vis dar stato pinigus, kad "karalius" bus surastas gyvas ir sveikas, nors santykis tėra 1000:1.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją