De Grijė beprotiškai myli Manon. Tačiau ji išduoda jį. Pabėga pas kitą vyrą, turintį geresnę socialinę ir turtinę padėtį. Vėliau, išsigandusi emocinės tuštumos, ji grįžta pas de Grijė, o jis, tiek daug dėl jos iškentėjęs, atleidžia jai. Manon jį myli, bet palieka dar kartą – ir taip kartojasi tris kartus.

Kaskart prašydama atleidimo, ji teisinasi, kad myli tiktai jį... De Grijė nepailsdamas išlieka šalia jos net tada, kai ji, vieno iš turtingų meilužių apkaltinta vagyste, atsiduria kalėjime ir yra tremiama į kitą pasaulio kraštą - jis viską metęs, seka ją. Jos mirties akimirką būna kartu su ja dykumoje ir ten ją praranda.

Įkvėpti Manon Lesko siužeto, kuriame fatališkoji Manon blaškosi tarp neturtingo, bet dvasingo aristokrato de Grijė ir turtingiausio Paryžiaus magnato, mes klausiame garsių Lietuvos vyrų, ar galėtų atleisti mylimai moteriai išdavystę? Kiek kartų? Ar galėtų garsūs vyrai paaukoti dėl savo mylimos moters darbą, karjerą, kad būtų šalia jos? Kaip žvaigždės vertina šiandienos realijas, kokius vyrus pastebi savo aplinkoje? Pagaliau ar teikia savo mylimai moteriai pirmenybę prieš visa kita?

TV laidų prodiuseris, menininkas Egmontas Bžeskas

Įprasta gyvenimiška situacija. Pakomentuoti tokią situaciją, kai moteris mėtosi tarp kelių vyrų, yra daugiau psichologo darbas. Nors man teko nugyventi gyvenimo. Nesmerkčiau aš tos moters, kad ji eina pas tą, kuris turi geresnę socialinę padėtį. Nuo pat akmens amžiaus laikų tas vyras, kuris primedžiodavo daugiau mėsos, traukdavo pateles žymiai labiau. Gamtoje tas pats. Kaip tik per Discovery mačiau laidą apie krabus. Ten rodė, kad tas, kuris sugeba susikurti gerą urvelį, labiau traukia pateles. Natūralu, kad moteris nori bendrauti su tuo, kurio situacija geresnė. Net krabai taip reaguoja! Moteris nenori gyventi su looseriu, kuris nenušauna jai mėsos. Romantiškoji pusė, aistra, seksas, netikėtumai gundo žmogų, kol jis jaunas. Kai ateina laikas kitam etapui – šeimai, vaikams, visi pasidaro racionalesni.

Vyro psichologija daug sudėtingesnė ir tikresnė. Tenepyksta ant manęs moterys, tačiau jei vyras myli, tai myli iš širdies. Jis pagatavas viską atiduoti ir parduoti. Tačiau moterys yra linkusios tuo pasinaudoti. Moteris meilėje yra daug racionalesnė, ji stipriai iki galo neatsiduoda. O vyras iš tikrųjų, jei myli ir yra sąžiningas sau, moterį myli ne dėl pinigų, ne dėl karjeros, o myli žmogų. Man taip yra. Aš visą laiką mylėjau moteris ne dėl to, kad jos man naudingos kaip nors, o dėl charakterio, proto intelekto, grožio. O moteris gali gyventi ne tiek su romantiką skleidžiančiu, kiek su jai naudingu.

Mylintis vyras teikia pirmenybę moteriai. Vyras aukojasi, myli, viską dėl moters daro. Kartais iš šalies atrodo, esi visiškas kvailys, tavęs tikrai nemyli, bet vis viena būni su ta moterimi. Nors aš sunkiai esu apgaunamas. Matau moters ketinimus akivaizdžiai.

Moteris, turėdama turtų, finansinę gerovę, kitaip elgiasi. Ji nepraranda proto. Apskritai, aš manau, kad moteris yra daug protingesnė ir sudėtingesnė už vyrą. Vyras paprastai supranta gyvenimą – yra taip ir taip. Moteriai daug daugiau kelių matosi. Moteris yra pranašesnė už vyrą. Jei ji gudri, ir protinga, ji bet kokį vyrą yra pajėgi suvystyti ir apgauti.

Šokėjas Saulius Skambinas

Aš manau, kad pas mus atėjo tokie laikai, kad įsitikinimai yra labai pasikeitę. Visuomenės dogmos labai išsikreipė. Stebint, kaip jaunimas gyvena, matai, kad ko gero pas juos bėgiojimas nuo vieno pas kitą yra normalus dalykas. Prieš 50 metų dar viskas buvo kitaip. Apskritai, šią dieną neištikimybė yra labai sureikšmintas dalykas. Aš asmeniškai neatleisčiau išdavystės. Aš kitaip auklėtas, mano nuostatos kitokios.

Aš negirdėjau, kad vyrai aukotųsi dėl moterų. Malonu būtų tikėti, kad taip dar būna, kad yra tikroji meilė ir atsidavimas. Tik filmuose esu tai matęs, nesu to sutikęs savo aplinkoje. Atsistojus kryžkelėje tarp meilės ar turtų ir pripažinimo, mūsų visuomenė renkasi pinigus ir verslą. Sakyčiau, kad tai yra mūsų vaikų didžiausia problema. Taip jau susiformavo, taip jau sudėliota.

Dainininkas Stano

Kol tai yra neįvykę, kiekvienas vyras dievagosis, kad niekada neatleis išdavystės. Aš jokiais būdais mylimai moteriai išdavystės neatleisčiau. Bet bijau, kad jei taip iš tikrųjų atsitiktų, nebūčiau toks stiprus, kad mylimam žmogui galėčiau neatleisti. Realiai kiekvienas vyras daužys galva į sieną ir prisiekinės, kad negali atleisti, tačiau mylimai moteriai tikrai atleis.

Aš esu sutikęs tokių pavyzdžių, kai vyras aukoja dėl mylimos moters karjerą, darbą teoriškai, bet praktiškai, kad taip būtų įmanoma, nesu matęs.

Radijo ir televizijos laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis

Lakštingalos sugrįžta visokiais kampais!

Ar atleisti mylimai moteriai išdavystę, yra neatskomas klausimas, kol nesi su tuo susidūręs. Kadangi dabar esu proziškoje situacijoje, tai man labai keistai mąstosi šia tema. Į tai neįmanoma atsakyti, tai tas pats, kas išgyventi svetimą nėštumą. Kol nesi nubiednėjęs aristokratas, o tuo labiau aristokratas, tol tai nesuvokiama patirtis. Klasikinis siužetas nuo dabartinių realijų jau gerokai skiriasi.

Gal yra vienas kitas beprotis, kuris išsižadėtų savo darbų ir karjeros dėl moters. Šiais laikais galima rasti kompormisą ir nereikia nieko aukoti.

TV laidų vedėjas Algis Ramanauskas-Greitai

Manon? Čia XVIII a. istorija, ar ne? Ką jūs čia manęs klausiate, kaip kokia žurnalistė. Ką jūs! Neįmanoma, kad atleistų, neįmanoma. Viso gero.

Aktorius Ramūnas Rudokas

Aš dar gyvenime tikrai nesu taip mylėjęs, kad besąlygiškai susitaikyčiau su tokia situacija, kad galėčiau pakelti dvasinę ir fizinę išdavystę. Gerbčiau tą moteri, kuri būtų už monogamiją. Gerbčiau tą, kuri pasakytų man viską atvirai, kad aš turėčiau pailsėti pavėsyje ir kad ji renkasi kitą. O taip besąlygiškai toleruoti tikrai negalėčiau. Nenoreciau, kad ir moteris toleruotų mano tokį elgesį.

Jeigu yra meilė, darbą ir karjerą tikrai galima aukoti dėl mylimos moters. Aš galėčiau aukoti savo darbą ir karjerą šiuo metu vardan šeimos, vaikų auginimą. Tik tam reikalingos pajamos. Iš oro tai neatsiranda.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)