Iškart po didžiojo finalo I. Martinkėnaitė, nurungusi kitus tris pramogų pasaulio atstovus (red. Juozą Liesį, Eimutį Kvoščiauską ir Andrių Butkų) sakė, kad viso projekto metu ji siekė ne pergalės, o tiesiog nuoširdžiai ir daug mokėsi: ,,Visos aštuonios savaitės buvo skirtos tik intensyviam anglų kalbos žinių gilinimui. Mokiausi tikrai daug ir šiandien džiaugiuosi, kad tai yra žinios, kurių ant pečių nenešiosiu – jos ypač pravers ir dirbant, ir keliaujant,” – džiaugsmo neslėpdama sakė Ingrida.

Savaitę prieš didįjį finalą visi keturi pramogų pasaulio atstovai itin aktyviai mokėsi ir ruošėsi paskutiniam išbandymui. Dalis jų, kaip išsidavė mokytoja Aurelija, per paskutiniąsias pamokas net bandė ją ,,papirkti” ir sužinoti finalo užduotis. ,,Paskutiniųjų pamokų metu buvau ne tik nustebinta gėlėmis. Dalyviai man net skaitė Šekspyro sonetus angliškai,” – pasakoja Aurelija. Jos teigimu, finalui tai įtakos neturėjo.

,,Laimėjo tikrai didžiausią pažangą padaręs projekto dalyvis,” – sakė mokytoja.

Finalą sudarė trys rungtys, kurių metu buvo tikrinamos pramogų pasaulio atstovų anglų kalbos žinios. Pirmojoje rungtyje, kurios metu paraidžiui reikėjo pasakyti mokytojos Aurelijos ištartus žodžius, į priekį įsiveržę J. Liesis ir A. Butkus lyderių gretose išbuvo neilgai. Jau antrojoje rungtyje, kurios metu teko atspėti, kas slepiasi dvidešimtyje dėžučių, visus aplenkė Ingrida.

Ji nepralenkiama buvo ir paskutiniosios, „S“ raide pažymėtos, rungties metu. Tuomet finalininkams teko už kiekvieną nežinomą žodį nusirengti po vieną drabužį. Tik su trumpikėmis likę vyrai be konkurencijos pasitraukė iš kovos.

Kartu su Ingrida Martinkėnaite aštuonias savaites anglų kalbos mokėsi ir renginių vedėjas Juozas Liesis, aktorius Eimutis Kvoščiauskas, renginių organizatorė ir ,,Mis Lietuva” Daiva Anužytė, virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas, šokėjas Andrius Butkus, aktorė ir fotoverslininkė Redita Dominaitytė bei DELFI konkurso laimėtoja Vilija Zimnicka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją