Miuziklas „Čikaga“ Amerikoje buvo pastatytas 1975 metais, remiantis tikrais 1924m. kriminaliniais įvykiais. Miuziklas pastatytas kaip satyra, atspindinti žvaigždžių, skandalų ir korupcijos temas „džiazo amžiaus“ Čikagoje. Aistros, aštrios ir nevienareikšmiškos gyvenimo situacijos, nenusakoma riba tarp scenos ir gyvenimo, humoras ir nepamirštama muzika lydi šį kūrinį iki šiol.

„Čikagos“ muzika seniai įstrigusi man į širdį, visada žinojau, kad noriu dirbti su šita medžiaga. Pasidalinom idėja, radom bendraminčių, pasikvietėm keletą svečių – ir kviečiam visus Jus į žiūrovų „teismą“ – išgirsite populiariausias miuziklo „Čikaga“ dainas, matysite šou baleto solistų pasirodymus ir mūsų su aktore Egle Jackaite sukurtus moterų personažus. Kadangi kai kurie akcentai paimti iš mūsų šiandieninio gyvenimo, todėl net ir savo vardų nekeitėme – scenoje būsime nusikaltėlės...“ - sako Inga Briazkalovaitė, šou baleto ir šokių mokyklos CODA įkūrėja.

„Man patinka „Čikagos“ muzika, stilistika, problematika, personažai. Įdomu ir tai, kad nors miuziklo įvykiai vyksta beveik prieš šimtą metų, medžiaga, pasirodo, yra aktuali ir šiandien. Pasitikiu Ingos kūrybiniu talentu ir pati noriu tai, ką neseniai savo kailiu patyriau, panaudoti scenoje, o ne gyvenime...“, - šypsosi žinoma aktorė Eglė Jackaitė, ką tik praėjusi teismų maratoną ir patyrusi, ką iš tikrųjų reiškia kalbėti apie jausmus kaltinamųjų suole.

Spektaklyje dalyvauja:
Kalinė EGLĖ – Eglė Jackaitė
Kalinė INGA – Inga Briazkalovaitė
ADVOKATAS - Gediminas Norvaišas (grupės “Tabasco“ solistas)
Kiti personažai – šou baleto CODA solistai
Konferansjė – Viačeslavas Mickevičius

Choreografija - Inga Briazkalovaitė
Kostiumai – Aina Zinčiukaitė
Pastatymas– Inga Briazkalovaitė ir Audra Umbrasienė
Prodiuserė – Eglė Jackaitė

Spektaklio premjera - kovo 22d. (ketvirtadienis) 19.00val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)