„Man visada pirmoje vietoje buvo klausytojai, žmonės, kurie susirenka į koncertus. Nemėgstu tūnoti įrašų studijoje, o po to nematyti, kaip klausydami vienos ar kitos dainos jaučiasi albumą nusipirkę žmonės. Mano muzika - svarbiausia, ką galiu duoti, todėl labai mėgstu jausti salėje sėdinčių žmonių nuotaikas, emocijas. Džiaugiuosi paprastu nuoširdžiu bendravimu, tikiu, kad susirinkę į šiuos pasirodymus žmonės puikiai tai jaučia“, - apie akustinę programą, su kuria šiuo metu keliauja po Lietuvą, pasakoja atlikėjas.

M. Jankavičius atskleidžia, kad daugelis šios programos kūrinių niekada nebus įrašytos ir išleistos, nes jos skirtos tik jo ir žiūrovų pasimatymams.

„Mano dainos niekada negimsta "iš reikalo". Įkvėpimo semiuosi iš įvairiausių situacijų. Kartais tai gali būti netikėtai sutiktas ypatingas žmogus, kartais - žavi moteris, kuriai iš rankinės netikėtai iškrenta pirštinės, o gali būti ir traukinių stotyje pamatyta teta su ūsais. Būtent dėl to ir gimsta skirtingos dainos, nes jos atsiranda ne šiaip sau, jos gimsta dėl tam tikrų priežasčių. Negaliu kalbėti apie mūzas, labiau akcentuočiau tam tikrą nuotaiką, situaciją, iš kurių derinio ir gimsta konkretus kūrinys“, - sako Mantas.

Po filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ premjeros, daugelis pirmiausia klausdavo, kodėl pagrindinio aktoriaus vaidmeniui buvo pasirinktas būtent M. Jankavičius. Šiandien, po didžiulės juostos sėkmės tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, kyla kiti klausimai: ar kada pasirodys filmo tęsinys ir ar Mantas tęs karjerą kine.

„Visi mano gyvenime nutinkantys įvykiai atsitinka ne šiaip sau ir kiekvienas jų prideda man dvasinių turtų, naujų idėjų. Filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ buvo man kaip sanatorija, išvažiavimas keliems mėnesiams ir galimybė atitrūkti nuo to, kuo tuo metu gyvenau, tai yra nuo muzikos. Todėl po filmavimų prie muzikos grįžau su nauja jėga. Šis mano gyvenimo įvykis yra labai svarbus, tačiau aš neprisirišu prie kino ir nesakau, kad štai, nuo šiol tapsiu aktoriumi. Imu visas gyvenimo suteikiamas galimybes ir jomis naudojuosi“, - sako vyras.

Sausio mėnesį laimėjęs M.A.M.A. apdovanojimų geriausio Metų atlikėjo titulą, kiek anksčiau - „Lietuvos šokių dešimtuko“ auksą, dainininkas atvirauja: nesuprantu tų, kurie garsiai šaukia, jog apdovanojimai nėra svarbu.

„Parodykite man tokį, kuriam nepatinka jo darbo įvertinimas, tada galėsite į mane mesti akmenį. Argi galima blogai jaustis gavus tokį komplimentą? Man apdovanojimai parodo, kad einu teisingu keliu ir skatina žengti pirmyn. Žinoma, gauti statulėlę - nėra pagrindinis gyvenimo tikslas, jokiu būdu, bet tam, kad augtum ir tobulėtum apdovanojimas yra labai tinkamas ir geras spyris į užpakalį“, - teigia Mantas.

Paklaustas, ar mėgsta rodyti moterims dėmesį, rožes per koncertus dailiosios lyties atstovėms dalinantis dainininkas sakė: "Moterys yra labai svarbios mano gyvenime ir jos labai dažnai mane įkvepia daryti neįmanomus dalykus. Vieno iš projektų metu dovanojau rožes, nes norėjau asmeniškai parodyti dėmesį kiekvienai į mano koncertą atėjusiai moteriai ar merginai, norėjau dovanoti ne tik muziką. Ar mėgstu rodyti dėmesį? Be abejo! Tai natūralu, žmogiška ir kiekvienas vyras turėtų rodyti jį savo moterims, nes tuomet jos tampa pačios gražiausios..."

Parodyti dėmesį ir susitikti jaukioje aplinkoje Mantas kviečia: vasario 14d. 18val. Klaipėdos koncertų salėje, 15d. 18val. Panevėžio muzikiniame teatre, 18val. Alytaus kultūros ir komunikacijos centre, 17d. 18val. Telšių Žemaitės dramos teatre, 18d. 19val. Birštono kultūros centre, 22d. 18val. Tauragės kultūros centre, 23d. 18val. Mažeikių kultūros centre, kovo 8 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje, Vilniuje, 9d. 18val. Radviliškio kultūros centre.

Naujausias Manto dainos, kuri skamba akustiniuose koncertuose, vaizdo klipas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją