Vilniečiai rokeriai buvo pakviesti sugroti koncertą viename Baltarusijos sostinės klube, tačiau jau Lietuvos-Baltarusijos pasienyje ši kelionė vos nesibaigė. “Baltarusių muitininkai, peržvelgę mūsų užpildytas deklaracijas, nusprendė, kad mūsų instrumentai kainuoja labai jau brangiai, tad nusprendė juos apmokestinti 30 procentų. Besiginčydami ir įrodinėdami savo tiesas sugaišome kelias valandas, tad klube pasirodėme jau kiek pavėlavę”, - Baltarusijoje patirtus nuotykius prisiminė Maksas.

Koncertas jam labiausiai įsiminė tuo, jog publika labai šiltai reagavo į dainas, o kai kuriuos kūrinius net bandė kartu su “biplanais” dainuoti lietuviškai. “Matyt, jie dažnai atvyksta į Lietuvą”, - spėliojo Maksas.

Dar vienas lietuvybės proveržis Minsko klube įvyko, kai "Biplan" baigė savo pasirodymą. “Vyrai, dar kartą”, - lietuviškai skandavo kai kurie žiūrovai. “Pagalvojome, galbūt tai šaukia lietuviai. Pasirodo, ne”, - Maksas pasakojo apie jį maloniai nustebinusią publiką.

Kitą dieną ”biplanai” paskyrė Minskui. “Pavalgėme sriubos – neskanu. Išgėrėme alaus – taip pat nekoks, bet, pasirodo, ne viskas jau ten taip blogai. Minske galima rasti tokių nerealių dalykų, kaip vos 2-3 litus kainuojančias "Red Hot Chili Peppers", "The Cure", "Sonic Youth" bei kitų garsių grupių vinilo plokštelės”, - apie Baltarusijos sostinės ypatumus pasakojo Maksas, neatsispyręs pagundai savo fonoteką papildyti pigiomis roko įžymybių vinilo plokštelėmis.

Bevaikščiodami po Minską muzikantai du kartus “susitiko” su Baltarusijos prezidentu A.Lukašenka, jo kortežui prašvilpus miesto gatvėmis. “Kai tik A.Lukašenka kur nors susiruošia, uždaromos visos gatvės, kuriomis jis turi važiuoti. Vietiniai pasakojo, kad taip būna bent kelis kartus per dieną, - pasakojo Maksas. – Keista - nutolsti nuo Vilniaus vos keliasdešimt kilometrų, o atsiduri visiškai kitame pasaulyje”.