Imperatorius ir imperatorienė Michiko, kaip pranešama, jau palaimino savo vienintelę dukterį, žinomą ir kaip princesė Nori. Vestuvės numatytos kitų metų pavasarį, o po jų princesė pereis į neprivilegijuotąjį luomą.

Apie sužadėtuves ketinta oficialiai paskelbti lapkričio pradžioje, tačiau dėl virtinės žmonių aukų pareikalavusių gamtos nelaimių šio ketinimo atsisakyta.

Dabartinis Japonijos monarchas turi tris vaikus, o princesė Sayako yra jauniausia. Vyriausiasis sūnus ir Chrizantemų sosto paveldėtojas 44 metų sosto įpėdinis Naruhito 1993 metais vedė aukšto Japonijos diplomato dukterį Masako Ovadą, kuri tuo metu irgi dirbo URM. Jų dukrelei, princesei Aiko, kuri galbūt ateityje taps imperatoriene, greitai sukaks treji metai.

Antrasis sūnus Akishino 1990 metais vedė universiteto profesoriaus dukterį, būdamas 24-erių. Šeima turi dvi dukteris - princeses Mako ir Kako.

Princesė Sayako ir jos išrinktasis, 39 metų Yoshiki Kuroda, mokėsi prestižiniame Tokijo universitete, abu buvo gamtos ir kultūros mylėtojų klubo, kuriam vadovavo princas Akishino, Kurodos bendrakursis, nariai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją