Garsus Lietuvos dizaineris Giedrius Paulauskas su žmona, o kartu ir kūrybos partnere Aiste šio filmo pristatymui sukūrė suknelę, kuria šį vakarą pasipuošė lietuviškoji M. Monroe ( Dalia Michelevičiūtė).

Anot G. Paulausko, idėja sukurti suknelę bei tokį filmo pristatymo formatą gimė tada, kai filmas buvo atvežtas į Lietuvą. „Sumanymas gimė tada, kai į Lietuvą atvežė filmą  „7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“. Drauge su filmo platintojais nutarėme, jog reikėtų ne tik filmą parodyti, bet ir išskirtinai jį pristatyti per išankstinę premjerą. Su žmona Aiste ir filmo platintojais kartu sprendėme dilemą, kaip turėtų atrodyti šis pristatymas. Norėjosi stilingai ir įdomiai pristatyti ne tik patį filmą, bet ir pagrindinę jo heroję. Priėjome išvados, kad idealiausias to variantas - surasti lietuviškąją M.Monroe. Tiesą pasakius, mums net nekilo minčių, jog tai turėtų būti kažkas kitas, o ne Dalia Michelevičiūtė“, - atviravo dizaineris G. Paulauskas.

G. Paulauskas teigė, kad sukurti lietuviškajai Marilyn Monroe suknelę -  didelis iššūkis. „Kadangi aš pats kuriu vyriškus drabužius, todėl ši suknelė, kuri buvo sumodeliuota Daliai - pirma viešai pristatyta mano kūrybos suknelė. Kalbant apie šias dvi moteris, galiu pasakyti, kad tiek Dalia Michelevičiūtė, tiek ir Marilyn Monroe - labai stilingos, elegantiškos ir gražios aktorės. Kita vertus,  nors abi moterys yra labai panašios savo išvaizda, tačiau kartu yra ir labai skirtingos asmenybės“, - analizavo aktorių skirtumus ir panašumus G. Paulauskas.

Suknelės kūrimo procesas, anot dizainerio, neužtruko nė mėnesio, nors prieš tai ir teko nemažai paanalizuoti aktorės biografiją.  „Svarbu buvo parodyti tikrąją Marilyn, o ne tą, kurią mes įpratę matyti kaip filmų heroję ar tam tikrą personažą. Darėme to laikmečio stiliaus apžvalgą ir bandėme atsirinkti informaciją bei nuotraukas, kad turėtume supratimą, kaip ji mėgdavo rengdavosi kasdien. Kadangi ši žavi asmenybė buvo ne tik aktorė, bet ir modelis - fotografavosi daugelyje mados žurnalų, todėl reikėjo ir šiuos kadrus atskirti tam, kad būtų galima atskleisti gyvenimišką jos aprangos stilių.  Pagrindinis tikslas buvo išlaikyti XX a. 5 - 6 dešimtmečio stilistiką, kartu prijungiant ir šių dienų stiliaus interpretacijas. Viską gerai apsvarsčius, buvo nuspręsta sukurti džinsinę suknelę, kuri būtų elegantiška ir atitiktų Dalios figūrą“, - kūrybos proceso detalėmis dalinosi dizaineris.

Taip pat G. Paulauskas pabrėžė, jog  Marilyn nemėgo papuošalų, prabangių deimantų, briliantų ar įmantrių šukuosenų, todėl jo sumodeliuota suknelė bei sukurtas lietuviškosios M. Monroe įvaizdis tai ir atspindi.  „Marilyn buvo labai elegantiška ir gražiai paprasta bei charizmatiška asmenybė, todėl ne papuošalai ją puošė, o ji juos“, - negailėjo pagyrų stiliaus žinovas. 

Dizaineris pridūrė, kad rezultatu jis labai džiaugiasi, nes tikslas -  sukurti suknelę pagal Dalios fizinius duomenis ir nenukrypti nuo M. Monroe elegancijos jam pavyko. „Padaryti taip, kad iš džinsinio audinio suknelė būtų prigludusi - nėra taip paprasta. Šios kokteilinės suknelės grožis atsiskleidžia jos paprastume ir elegantiškume. Aksesuarų M. Monroe nelabai mėgo, todėl buvo pasirinkti gana kuklios stiliaus detalės - odinės pirštinaitės, kurios buvo populiarios ir tuo laikotarpiu.  Taip pat Daliai buvo parinkti akiniai, kurie tarsi imituoja katės akis bei skarelė, kuri buvo svarbi tų laikų stiliaus ir elegancijos detalė“, - pasakojo dizaineris G. Paulauskas.

G. Paulauskas tikino, kad ir pačiai Daliai labai patiko ši suknelė. Vyras pridūrė, kad ji ir liks aktorei, todėl savotiškai ji bus istorinė ir turės savo išliekamąją vertę.

Prieš išankstinę filmo premjerą susirinkusiems žiūrovams buvo pristatyti M. Monroe atrinkti įdomiausi realaus gyvenimo kadrai, kuriuose Marilyn pristatyta ne tik kaip talentinga aktorė, modelis, bet ir asmenybė, kuri buvo nemažai susijusi su to meto politika.

Šį vakarą į išankstinę filmo premjerą atvyko daug garsių Lietuvos žmonių, kurie nepraleido progos  išvysti naujausią biografinę dramą apie pasaulinio garso įžymybę bei pasimatyti su lietuviškąja M. Monroe. Tarp susirinkusiųjų galėjai sutikti mados guru Juozą Statkevičių, stilistą Mantą Petruškevičių, TV laidų vedėjus Vytenį Pauliukaitį ir Livetą Gradauskienę su vyru, aktorę Gražiną Baikštytę ir kitus.

Vakaro svečiai DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją