Įvertinusi bylos aplinkybes teisėja Irma Randakevičienė šokėjui skyrė 2 tūkst. Lt baudą bei 2 metus uždraudė vairuoti bet kokias transporto priemones.

Teismo nutarimą 28 metų A. Bajoras dar galės apskųsti apeliacine tvarka. Ar šia teise jis pasinaudos, neaišku – nei šokių mokyklai vadovaujantis A. Bajoras, nei jam atstovavusi advokatė į teismo posėdį neatvyko.

Šokėjo administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs teismas paskelbė, kad A. Bajorui skiria švelniausią sankcijoje numatytą nuobaudą. Teismas atsižvelgė, kad vyras pripažino savo kaltę ir gailisi, charakterizuojamas teigiamai, išklausė kursą apie alkoholio žalą sveikatai, be to, avarijoje nukentėjo tik jis pats.

Nors A. Bajoro advokatė teismo prašė neuždrausti šokėjui vairuoti, tačiau teismas nusprendė, kad šis prašymas yra nepagrįstas – nuo 2003 metų vairuojantis vyras yra ne kartą baustas dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo.

„Pagal teismų praktiką už KET pažeidimus baustiems asmenims negali būti taikoma švelnesnė nei numato įstatymas sankcija“, – pabrėžė teisėja.

Policijos pareigūnų šokėjui surašytame protokole teigiama, kad šokėjas rugpjūčio 23-iąją apie 18.14 val. Vilniuje, Nemenčinės plente, šalia Antavilių, vairuodamas automobilį „Mitsubishi Colt“, pažymėtą šokių mokyklos „Šokių sostinė“ emblema, nepasirinko saugaus greičio, nuvažiavo nuo kelio ir rėžėsi į medį.

Per eismo įvykį išsiskleidė dvi oro pagalvės, vairuotojas sunkiai nukentėjo ir buvo pristatytas į ligoninę. Čia paaiškėjo, kad šokėjas yra girtas – jam nustatytas 2,42 prom. girtumas.

Anksčiau A. Bajoras buvo kaltinamas ir padaręs žalą, tačiau šių kaltinimų policija atsisakė.

Šokėjas raštiškame paaiškinime teismui nurodė, kad pripažįsta savo kaltę. „Sutinku, kad pažeidžiau Kelių eismo taisykles, vairavau neblaivus ir dėl to nuoširdžiai gailiuosi“, – rašė jis.

Į bylą pateikti duomenys, kad A. Bajoro sutuoktinei Viktorijai Engelgardt-Bajor priklausantis automobilis po avarijos yra sunaikintas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją