Savo gyvenimą išsipildžiusiam sapnui prilyginantis aktorius teigė tikintis sapnais ir juose slypinčiomis prasmėmis. Dažnai naktimis regi mirusiuosius: tėvus, draugus, kolegas. Tėvus sapnuoja beveik kasnakt, tokius, kokie jie būdavo realiame gyvenime – visada iš pusės žodžio jį suprantančią mamą ir griežtą tėvą.

Ne kartą sapnai aktoriui yra padėję iki galo suvokti atliekamą vaidmenį. “Dažnai būdavo, kai vaidindavau teatre prieš užmiegant apgalvoju vaidmenį, padedu tekstą po pagalve ir atsikeliu su tekstu ir su vaidmeniu”, - pasakojo V. Tomkus, taip pat prisimindamas ir jį kankinusius ‘teatrinius’ košmarus, kuomet spektaklio metu pamiršdavo išmoktą tekstą ar nerasdavo scenos.

Paklaustas, ar bėgant metams keičiasi žmogaus sapnai, aktorius prasitarė, kad šiuo metu vis dažniau sapnuose grįžtantis į jaunystės laikus.

Šį penktadienį 18.45 val. laidoje “Gyvenimas yra gražus” apie sapnus kartu su V. Tomkum kalbėsis filosofas Vytautas Ališauskas, psichologas Leonas Judelevičius, atlikėjas Rolandas Janavičius, knygos “sapnų dienoraštis” autorė Rita Banienė ir kiti įdomūs pašnekovai.